Тендерна палата України має намір повторно передати до правоохоронних органів і прокуратури матеріали перевірок, в результаті яких були виявлені порушення при проведенні процедур державних закупівель.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова правління Тендерної палати України Володимир ЛАБА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що на сьогоднішній день правоохоронні органи досить слабко реагують на матеріали ТПУ.

Відео дня

«Передаючи матеріали про масові порушення під час проведення держзакупівель до правоохоронних органів і прокуратури, ми чекали моментальної реакції. Як підтверджує практика, ця реакція достатньо затягнулася, напевно, комусь було дуже невигідно швидко реагувати на ці матеріали. Ми ухвалили рішення повторно направити матеріали», - заявив В.ЛАБА. При цьому він зазначив, що, враховуючи можливі зміни в керівництві МВС і прокуратури, у ТПУ є надія, що на цю інформацію «буде звернуто увагу, і винних буде покарано».

В.ЛАБА не уточнив, яку кількість матеріалів буде передано на повторний розгляд, зазначивши, що за останні кілька місяців ТПУ встановила, що більше 1300 процедур на 18 млрд. грн. було проведено з порушенням законодавства.