20 грудня 2007 р. у прес-центрі Партії Зелених України відбудеться спільна прес-конференція ПЗУ й Українсько-Американського Бюро захисту прав людини на тему «Деякі аспекти дотримання прав людини в Україні».

Сьогодні в Україні завдяки залякуванням, тортурам, фальсифікаціям кримінальної справи та кричущим порушенням судочинства можна практично будь-яку безневинну людину засудити до багатьох років ув’язнення. Статистика засвідчує, що Україна навіть і близько не відповідає визначенню „правова держава”. Так, 60% засуджених в Україні – це молодь до 35 років, і якщо у 2000 р., згідно соціологічних опитувань, до 72% засуджених застосовували тортури, то у 2006 р. цей показник зріс до 81,1%. А при загальній світовій тенденції розкриття злочинів у 50-60%, в Україні цей показник становить 80-90%. Це означає, що приблизно 30% людей в нашій державі призначаються на посаду „злочинця”.

Лише негайне проведення судово-правової реформи, яка передбачатиме принцип виборності судів, може поліпшити ситуацію в цій галузі.

Відео дня

У заході візьмуть участь: керівник секретаріату, начальник юридичної служби ПЗУ

Н.В.Коваль, відомі правозахисники С.Ф.Глузман і Т.С.Яблонська, а також жертви правової сваволі – п. Лисєєва і п. Шумак.

Початок прес-конференції о 14:00

Адреса: м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 11

Акредитація за телефоном:

8 067 500 90 75