Громадський суд України має намір з понеділка, 24 грудня, розпочати проведення акції “Стоп корупцію в земельній сфері”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН громадський суддя України Ярослав МІСЯЦЬ.

За його словами, учасники акції вимагатимуть проведення службових перевірок щодо корупції в земельній галузі, налагодження роботи із захисту громадян та зупинення земельного рейдерства, розслідування справ розкрадання лісів у Київській області.

Відео дня

“Ми ще раз звертаємось до голови Держкомзему з вимогою навести лад в цій галузі, а якщо він не може, то ми вимагаємо від нього подати у відставку”, - заявив Я.МІСЯЦЬ.

На його переконання, ситуація в земельній галузі загрожує національній безпеці України. “Незадоволення людей, руйнівні збитки екології, які зараз спричиняють посадовці в земельній галузі, знищуючи ліси, та повна безвідповідальність керівництва призвели до того, що ми змушені звертатися до європейських органів влади, щоб зупинити вакханалію, яка зараз відбувається в Україні”, - додав він.

Я.МІСЯЦЬ зазначив, що Громадський суд України також звертається до Президента, Кабінету Міністрів і правоохоронних органів з вимогою звернути увагу на “злочинно-корупційну ситуацію в земельній сфері і притягти до відповідальності винних”.

Я.МІСЯЦЬ вважає за необхідне створити органи, які будуть контролювати діяльність в земельній галузі і реагувати на звернення громадян.

Він звинуватив голову Державної земельної агенції Ігоря ЯЦУКА в блокуванні роботи нещодавно створеної комісії з боротьби з проявами корупції в земельних відносинах. Я.МІСЯЦЬ зазначив, що І.ЯЦУК впродовж місяця не провів жодного засідання цієї комісії, не дивлячись на те, що “тисячі звернень з приводу корупції в земельній галузі залишаються без розгляду”.

Він також звинуватив колишнього начальника Київського обласного управління земельних ресурсів В.ПЕТРУКА в "сприянні" постійним порушенням законодавства, пов’язаного з мораторієм на продаж землі сільськогосподарського призначення, переведенням лісового фонду в землі ”під забудову”.