Сільськогосподарська компанія "Ленд Вест компані" планує до 2010 року збудувати чотири елеватори для зберігання зернових культур.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН генеральний директор компанії Михайло КОРІЛКЕВИЧ.

"Ми плануємо до 2010 року збудувати чотири елеватори потужністю по 50 тис. т кожен, тобто загальною потужністю – 200 тис. т", - сказав М.КОРІЛКЕВИЧ, зазначивши, що перший елеватор компанія планує збудувати за рік. Він не назвав суму інвестицій в будівництво елеваторів, підкресливши, що на ці цілі будуть направлені як фінанси, залучені компанією за результатами приватного розміщення 20% акцій, так і кредитні кошти.

Відео дня

Щодо розташування елеваторів, за словами М.КОРІЛКЕВИЧА, на сьогодні остаточне рішення не ухвалене. При цьому він зазначив, що, швидше за все, елеватори будуть розташовані в тих регіонах, де сконцентровані землі, що орендує компанія, в основному, це Рівненська і Житомирська області. Також у планах компанії - збільшення площі земель, що орендуються, за два роки з 164 тис. га до 340 тис. га.

Крім того, як додав директор департаменту інвестиційно-банківських послуг "Concorde Capital" (організатор проведення приватного розміщення 20% акцій "Ленд Вест Компані" - УНІАН) Олександр ОМЕЛЬЧУК, компанія розраховує завершити 2007 рік з обсягом продажів 7-8 млн. дол., а в 2008 році - 46 млн. дол.

Нагадаємо, в ході приватного розміщення 20% акцій в грудні 2007 року компанія "Ленд Вест компані" залучила 43 млн. дол., внаслідок чого її загальна капіталізація досягла 215 млн. дол.

Довідка УНІАН. ТОВ "Ленд Вест Компані" створена 3 роки тому. Основним напрямом діяльності є вирощування зернових і олійних культур. На сьогодні компанія контролює 164 тис. га родючих сільськогосподарських земель. Основні площі сконцентровані в Рівненській і Житомирській областях.