Історики пропонують обрати Великим українцем князя Володимира Великого.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив історик і політолог Ігор ЖДАНОВ.

За його словами, він разом з друзями-істориками довго розмірковували над тим, хто є найдостойнішою кандидатурою на цю номінацію. Після дискусії вони дійшли висновку, що найбільший вплив на розвиток нашої країни мав Володимир Великий, адже саме він ввів християнство на Русі. І.ЖДАНОВ, розповідаючи про діяльність князя, навів ще ряд його видатних вчинків.

Відео дня

Тому, за його словами, історики й виріши вийти з громадською ініціативою про підтримку князя: “Ми закликаємо усіх християн, всіх українців голосувати за Володимира Великого”.

“Сьогодні у нас дуже насичене політичне життя, пройшли парламентські вибори, відбувається обрання прем’єр-міністра України – багато людей цим переймається, але багато вже втомилося від тих чвар, інтриг, бруду в українській політиці. Тому Україні необхідний герой, суспільству необхідний позитивний герой, суспільству потрібні ті герої, які об’єднують, а не роз’єднують Україну”, - наголосив він, зауваживши, що проект телеканалу "Інтер" «Великі українці» може стати поштовхом до сприйняття українських історичних постатей на “обох берегах Дніпра”.

Як відомо, телеканал “Інтер” у листопаді започаткував проект «Великі українці», який поєднує у собі ток-шоу з інтерактивним опитуванням телеглядачів, а в міжпрограмний період – опитування усіх громадян України щодо місця й ролі видатних державних і політичних діячів, військових, художників, учених, спортсменів, релігійних діячів тощо у національній і світовій історії.

Програма виходитиме в сезоні 2007-2008 рр. на телеканалі «Інтер» у вигляді декількох ток-шоу.