15 грудня в київському готелі «Русь» відбудеться третя офіційна церемонія нагородження кращих вітчизняних компаній, що працюють у сфері туристичного бізнесу, – «Український туризм очима преси».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова асоціації журналістів «Туристичний прес-клуб України» Ігор СЛІСАРЕНКО.

За його словами, в ході офіційної церемонії будуть названі кращі вітчизняні компанії, які працюють в туристичній сфері, в 17 номінаціях.

Відео дня

Він зазначив, що переможці акції будуть визначені в результаті опитування понад 60 журналістів, що працюють в столичних і регіональних ЗМІ.

За словами І.СЛІСАРЕНКА, список учасників опитування затверджений спеціальною експертною радою, до якої увійшли шеф-редактори провідних туристичних видань і експерти туристичного ринку України.

Він додав, що журналісти повинні визначити кращих, зокрема, в таких номінаціях: туроператори з внутрішнього, в`їзного і виїзного туризму; регіональний туристичний центр або місце відпочинку; видання, що висвітлює туристичну тематику; ЗМІ, що висвітлює і популяризує відпочинок в Україні. Крім того, журналісти повинні визначити кращу подію 2007 року в українському туризмі.

Як сказав І.СЛІСАРЕНКО, також будуть названі лідери туристичного сезону в 2007 році серед масових напрямків відпочинку – Крим, Карпати, Туреччина і Єгипет. Крім того, журналісти визначать кращий прес-тур в 2007 році по Україні і закордоном, а також краще посольство.

Генеральний спонсор акції - страхова група «ТАС».