До Вищого адміністративного суду України подано касаційну скаргу щодо скасування постанови Шевченківського районного суду столиці та Київського адміністративного апеляційного суду про визнання незаконним обрання Олександра СОТНИКОВА головою Дніпровської райради столиці.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН адвокат Дніпровської колегії адвокатів Олександра КУШНІРУК.

Вона висловила сподівання, що рішення буде на користь О.СОТНИКОВА.

Відео дня

Як заявив на прес-конференції сам О.СОТНИКОВ, він і далі продовжує “виконувати обов’язки і голови Дніпровської районної ради, і голови райдержадміністрації”.

Він наголосив, що його конфлікт з мером Києва Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ не є “конфліктом особистісним”. За його словами, йдеться про “конфлікт поглядів на розвиток місцевого самоврядування у Києві та розвиток духовності”.

Як пояснив О.СОТНИКОВ, “перше непорозуміння, яке переросло у конфлікт”, виникло на грунті створення Центру соціальної реабілітації людей, що постраждали від тоталітарних сект. За його словами, мер Києва Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ “під час напруженої розмови” наполягав “на відміні рішення по організації центру”. О.СОТНИКОВ вважає, що це пов’язано із діяльністю церкви "Посольство Боже", яке підтримує Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

За словами О.СОТНИКОВА, Київська міськдержадміністрація відмовилась відвести Центру реабілітації землю, яка знаходиться під будинком, де мав бути розміщений Центр. За його словами, потім виникла конфліктна ситуація навколо ведення будівництва на ділянці по вул.Березняківській, 12 у Дніпровському районі Києва. О.СОТНИКОВ зазначив також, що було немало рішень міської влади про виділення земель у зелених зонах Дніпровського району для забудови, і ці рішення в результаті вели до побиття людей на цих будівельних майданчиках.

Як повідомив О.СОТНИКОВ, депутат Київської міської ради Максим САВРАСОВ (фракція Блоку Черновецького) ініціює прийняття Київрадою рішення про передачу територіальній громаді міста “однієї третини майна нашого (Дніпровського) району - п’яти ЖЕКів - комерційній структурі”. Він наголосив, що за цим проектом не було проведено громадських слухань, не було обговорення ні у районній держадміністрації, ні у комісіях райради.

За його словами, це є ще одним підтвердженням протистояння з мером Києва Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИМ, якого, сказав О.СОТНИКОВ, “не влаштовують наші підходи до місцевого самоврядування, коли повинна бути обов’язково задіяна сама територіальна громада, тим самим забезпечуючи прозорість рішень стосовно майна цієї територіальної громади”.

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня Київський адміністративний апеляційний суд прийняв рішення, яким залишив без задоволення апеляційні скарги О.СОТНИКОВА.

Згідно з повідомленням прес-служби Київради, 1 серпня 2007 року Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним обрання О.СОТНИКОВА головою Дніпровської райради. Рішення було прийнято на підставі подання депутата Дніпровської райради Олександра БОЖКА Підставою для прийняття рішення Шевченківського райсуду став той факт, що на момент обрання головою райради О.СОТНИКОВ мав представницький мандат депутата Київради, а також те, що мали місце істотні порушення у протоколах результатів голосування щодо обрання А.СОТНИКОВА головою Дніпровської райради.