Депутат Васильківської міської ради, лідер місцевого блоку «За Васильків, як європейське місто» складає повноваження в знак протесту проти розбазарювання земельних ресурсів територіальної громади та непрозорого розподілу комунальної власності міським головою Сергієм Іващенко при підтримці більшості міської ради.

Ціна розбудови партій - руйнування міст.

Недоліки законодавства про вибори, а саме, так звана пропорційна система, призвела до того, що зараз відбувається у Василькові.

Відео дня

Мова йде про пресловуті партійні списки, завдяки яким в радах випадково опинилися люди зовсім далекі від політики, які тепер використовують свій статус для особистого збагачення, передовсім у питаннях виділення землі і розподілу комунальної власності.

Підтвердженням цього, є те, що насправді авторитетні люди у суспільстві, які вже неодноразово отримували довіру виборців і ставали депутатами міських рад, у цей раз не мали можливості бути обраними народом.

Спираючись на приклад Васильківської міської ради можна отримати уявлення про справжні масштаби шкоди, яка нанесена багатьом територіальним громадам.

Тисячолітній Васильків у 30-ти кілометрах від Києва за свою багатостраждальну історію знову переживає руйнацію, але вже не монголо-татарами чи фашистами. На жаль своїми ж казнокрадами.

25 листопада близько 450 васильківчан відгукнулися на заклик місцевої опозиції та одностайно підтримали ідею проведення місцевого референдуму з питань зняття з посади мера Іващенка та розпуску Васильківської міської ради.

Обурення городян, вже перейшло критичну межу та викликане багатьма факторами.

Підтвердженням їх правоти є унікальні за абсурдністю випадки в масштабах України.

Тарифи є, послуг - немає.

У перше за десяток років на початок опалювального сезону васильків не отримав гарячої води і це притому, що населення повинно сплачувати по тарифам за комунальні послуги, які є одними із найвищих у Київській області.

Більше того, тривалий час існувала парадоксальна ситуація пов’язана з різницею в цінах на ті самі послуги між територіями, які обслуговують різні ЖЕКи в межах одного міста.

У зв’язку із тим, що згідно проведених експертиз тарифи на комунальні послуги є незаконними, затягування з розглядом справи з цього приводу в судах, наближає місто до економічної катастрофи, оскільки з бюджету необхідно буде повернути населенню різницю в тарифах, яка зростає в прогресії.

Земля ще є, за неї варто боротися.

На кожній черговій сесії депутати та їх родичі отримують підтримку колег стосовно земле відводів, натомість сотні Васильківчан на свої заяви стосовно виділення земельних ділянок отримують стандартні відписки з відмовою. У порушення черговості, земельні наділи отримують іногородні, подекуди навіть нерезиденти України. Голосування відбуваються у прихованому від громади режимі – без обговорення, часто пакетом, навіть БЕЗ ВКАЗУВАННЯ АДРЕСИ місця розташування ділянок!

Під котеджне будівництво роздаються паркові зони де раніше збиралися ветерани, стадіони, ліси, шкільні сади і навіть території прилеглих селищних рад! Відразу після сесій, оголошення про продаж земельних ділянок з’являються в «Авізо» та інших спеціалізованих виданнях. Обурення населення викликає кіч наближених до мера осіб, які вихваляються новими джипами придбаними у результаті спекуляції землею.

Головне що не застосовується практика проведення земельних аукціонів, жодна інвестиційна угода стосовно виділення ділянки під комерцію не затверджена радою! Місто вже втратило інвестиційну привабливість з причин відсутності земель запасу! І це за неповних два роки!

Всі зусилля зупинити дерибан на місцевому рівні наштовхуються на глуху стіну замовчування та приховування, у тому числі і в правоохоронних органах. Телеграми опозиційних депутатів, лідерів громадських організацій із закликами до високопосадовців навести лад у Василькові, спускаються на місцевих чиновникі, чим тільки збільшують їхню нахабність.

Василькову пощастило. На території міста збереглися унікальні оборонні споруди часів Київської Русі – Змієві Вали. У такому стані вже їх не залишилося у жодному древньому місті колишньої Русі. Але не пощастило з владою. Так званий Дитинець – одне з мальовничих місць Валів, вже виділений приватній структурі для здійснення комерційної діяльності.

Земля виділяється на вулицях яких фактично не існує!

Місцевій опозиції вдалося зафіксувати факт підлогу документів під час підготовки проектів рішень, коли депутати проголосували за створення окремого регіону в межах міста, опираючись на проект інституту «Дніпромісто» якого навіть не існувало!

Правоохоронні органи проявляють повну безпорадність.

Серед білого дня 1 квітня у вербну неділю, в центральному парку міста, довірена особа міського голови Іващенка, з метою перешкодити поклейці листівок з вимогою прозвітувати мера перед громадою, здійснила озброєний напад на активіста зі стріляниною. Це було зафіксовано любительським відео. Міліція відмовила порушувати справу!

Міліція також не перешкоджала руйнувати депутатські громадські приймальні на центральній площі міста наближеним до міського голови.

Міліція також не перешкоджала незаконному демонтажу рекламних щитів, з закликами опозиції та побиттю активістів (є запис на відео).

Єдина служба із підкреслюю усіх силовиків, яка стала на захист інтересів Васильківчан – це СБУ. Завдяки їх зусиллям складаються протоколи про корупцію на мера та його заступників, але на жаль це не зупиняє перевертнів від влади.

«Между ворамі усьо должно бить по чесному».

Таким принципом (дослівно, зафіксовано на відео) пропонує керуватися мер Сергій Іващенко своїм підлеглим. На жаль цей принцип успішно втілюється у життя. За допомогою підручних – працівників відділу «Економки і прихватизації» у місті проведенні два прихованих аукціони, про які не знали місцеві підприємці у результаті чого громада вже втратила найпривабливіші інвестиційні об’єкти нерухомості.

Остання, шокуючи інформація, яка стала відома громаді – вже оформлено приватну власність на БУДИНОК ВИКОНКОМУ (!), який розташований у самому центрі Василькова і активно реконструюється працівниками підприємства, яке належить меру Іващенку.

Про відчуження цього об’єкту у квітні 2007 року не було відомо не лише громаді міста, про це не знають навіть міські депутати, оскільки це питання навіть не розглядалося в міськраді!

Безкарність і вседозволеність, яка процвітає у Василькові, підриває довіру до центральної влади та партій, депутати яких у Васильківській міській раді, забули про своїх виборців.

Вищевикладене є обґрунтуванням звернення, яке було одностайно підтримано 25 листопада на зборах по підтримці місцевого референдуму, до Президента, генерального прокурора, керівників правоохоронних органів, особисто лідерів партій БЮТ, ПР, СПУ, КПУ звернути увагу на багато чисельні порушення Законів України та Конституції, які мають місце  Василькові.