14 грудня, о 10.30, в інформаційному агентстві УНІАН відбудеться презентація посібника з безпеки для українських журналістів.

Посібник було розроблено за підтримки Міжнародної Федерації Журналістів, Незалежної Медіа-Профспілки України, та Національної Спілки Журналістів України, та Шведського Союзу Журналістів. 

Метою посібника є вироблення алгоритму діяльності українського журналіста в екстремальній ситуації. В посібнику розглянуто небезпечні для українських журналістів ситуації та дії журналіста на різних рівнях захисту - від фізичного до юридичного, опрацьовано як закордонний, так і український досвід. До роботи над проектом були залучені експерти з питань безпеки, психологи, медіа-юристи, представники профспілок та інших журналістських організацій.

Відео дня

Учасники прес-конференції:

- Олівер Мані-Кьорл, координатор проектів МФЖ;

- Арне Кьоніг, голова Шведської Спілки Журналістів;

- Оксана Романюк, координатор проекту з безпеки журналістів, автор посібника;

- Сергій Гузь, голова НМПУ.

На конференції також буде оголошено про створення Фонду Безпеки для українських журналістів.

По завершенню прес-конференції, учасники отримають “Посібник з безпеки для українських журналістів”.

Після прес-конференції, журналісти, медіа-юристи, студенти та викладачі журналістських факультетів запрошуються на семінар “Безпека журналістів в Україні”, який відбудеться  з 11.30 до 17.30 14 грудня в конференц-залі Будинку Кіно (за адресою вул. Саксаганського, 6).

Планується, що в семінарі приймуть участь голова проектів МФЖ Олівер Мані-Кьорле, координатор проекту з безпеки журналістів в Україні Оксана Романюк, голова НМПУ Сергій Гузь, голова НСЖУ Ігор Лубченко, президент Української Асоціації медіа-юристів Тетяна Котюжинська, представники українських та зарубіжних журналістських організацій, експерти з питань безпеки, психологи, юристи, представники влади.

Семінар буде супроводжуватись виставкою фотографій порушень прав журналістів від фото-сервісу інформаційного агентства УНІАН, яке виступає інформаційним спонсором акції.