Міжнародна молодіжна громадська організація “Європейський молодіжний парламент-Україна” надсилає делегацію на 57-му Міжнародну сесію Європейського молодіжного парламенту (ЄМП), яка відбудеться у Празі навесні 2008 року.

Про це повідомила віце-президент ММГО “Європейський молодіжний парламент – Україна” Оксана АНДРУСЯК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, на 57-й Міжнародній сесії ЄМП українську молодь представлятиме восьмеро делегатів, які стали переможцями національного відбору, що тривав з 29 листопада по 2 грудня під час національної сесії “Сталий розвиток України: головні екологічні питання”.

Відео дня

Як сказала О.АНДРУСЯК, на Міжнародну сесію ЄМП з’їдуться понад 300 делегатів з усіх країн Європи, які працюватимуть у 15 комітетах. Комітети формуються за схемою Європейського парламенту.

За її словами, участь молодіжної української делегації у сесії ЄМП - це можливість набратися європейського досвіду роботи у парламенті, навчитися брати участь у дебатах, а також долучитися до розробки молодіжних ініціатив, які потім будуть передані до Представництва Європейського парламенту.

*** Європейській молодіжний парламент засновано в 1987 році. Це - політично нейтральна організація, метою якої є зростання усвідомлення молодими людьми важливих питань, що стосуються Європи, та сприяння отриманню унікального навчального досвіду.

Міжнародна молодіжна неурядова громадська організація “Європейський молодіжний парламент-Україна” є аполітичною, неприбутковою організацією, що представляє національний комітет Європейського молодіжного парламенту в Україні. Організація функціонує в Україні з 2000 року. Метою є поширення ідеї інтеграції України у європейське суспільство серед української молоді шляхом відкритих форумів та діалогів.