Понад 300 осіб з особливими потребами у різних областях України отримали цього року інвалідні візки в межах акції благодійного фонду “Товариство “Приятелі дітей”.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент БФ “Товариство “Приятелі дітей”, член наглядової ради МБФ “Україна 3000” Марина КРИСА.

За її словами, під час акції, що тривала з вересня цього року, представники фонду передали 318 інвалідних візків людям з особливими потребами у Одеській, Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Сумській, Харківській, Луганській і Донецькій областях.

Відео дня

Крім того, зазначила М.КРИСА, вчора й сьогодні 24 візки від БФ “Приятелі дітей” отримала громадська організація підлітків-інвалідів “Крок у майбутнє” і 5 візків – київська школа-інтернат №15 для дітей із наслідками поліомієліту та дитячого церебрального паралічу.

Президент фонду “Товариство “Приятелі дітей” повідомила, що інвалідні візки закупила й доставила в Україну американська фундація The Wheelchair Foundation. Мета цієї неприбуткової організації – інформувати широкий загал про потреби людей із фізичними обмеженнями. Фонд “Приятелі дітей” здійснював загальну координацію підготовки й проведення акції з розподілу гуманітарного вантажу в Україні.

За словами М.КРИСИ, під час проведення акції дехто з інвалідів отримав візки уперше, інші – замінили старі, вже непридатні для використання, на нові.

Співпраця фонду “Приятелі дітей” із The Wheelchair Foundation може продовжитися у майбутньому, адже багатьом інвалідам в Україні все ще потрібні візки. Також до цієї ініціативи планується долучити українських підприємців і громадські організації.

“Ми розуміємо, що візки - це є засіб пересування для цих людей, вони потрібні постійно, потрібно їх змінювати. І тому, якщо ця фундація (The Wheelchair Foundation) проводить благодійну діяльність, ми можемо приєднати і наших бізнесменів, і наші громадські організації, щоб дійсно постійно бути в контакті з тими людьми, які потребують цих візків”, – сказала М.КРИСА.

Також вона зазначила, що один візок, доставлений в Україну в межах акції фонду, оцінений у митній декларації в 75 американських доларів. Ця ціна, переконана М.КРИСА цілком прийнятна для української родини, де проживає людина з обмеженими можливостями. Адже імпортні інвалідні візки в Україні продають за надмірно завищеними цінами, а вартість вітчизняних візків становить від 2 до 10 тис. грн.