Асоціація «Підприємців і промисловців – постачальників товару, робіт і послуг для державних потреб» вимагає відновлення роботи Ради підприємців при Кабінеті міністрів, а також створення таких рад у регіонах.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив президент Асоціації Володимир ДОБРОСКОК.

Він наголосив, що після того, як майже рік тому робота Ради була фактично припинена, і це об`єднання було «знищене», проблем у роботі дрібних і середніх підприємців не тільки стало більше, але вони й загострилися.

Відео дня

Практика відкритого обговорення з урядом проблем асоціаціями підприємців, що входять до складу Ради, зазначив В.ДОБРОСКОК, пішла у минуле.

На сьогодні, за його словами, Секретаріат Президента і Кабінет міністрів, який в першу чергу повинен виступати ініціатором розробки правил гри для підприємництва, фактично не діють. А тим часом на підприємців здійснюється тиск з боку податкової, а також через суди.

У зв`язку з цим, Асоціація звернулася з відкритим листом до Президента, і просить главу держави виступити ініціатором того, щоб новий уряд якнайскоріше почав займатися проблемами підприємців. Такий же лист готується і у Верховну Раду.

Крім того, Асоціація виступила ініціатором створення громадської організації «Союз захисту прав суб`єктів підприємництва». До її завдань входитиме захист прав і інтересів малого і середнього бізнесу.

Асоціацією, за словами В.ДОБРОСКОКА, вже розроблений ряд пропозицій, що стосуються змін у сфері проведення держзакупівель, ухвалення закону про акціонерні товариства. Якщо Рада запрацює знову, причому, так само відкрито і прозоро, як раніше, є серйозні шанси, що закони, які стосуються роботи підприємців, прийматимуться з урахуванням їх думок і пропозицій, оскільки Рада виконує консультативні функції при підготовці урядом законопроектів, постанов і розпоряджень.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО ініціює відновлення роботи Ради підприємців при Кабінеті міністрів. Виступаючи 17 вересня на форумі «Влада і бізнес – партнери», Президент пообіцяв, що після формування нового складу уряду він поставить питання про відновлення роботи Ради підприємців, яка повинна стати ефективним інструментом співпраці підприємців і уряду.

Довідка УНІАН. В грудні 2006 року уряд ліквідував Раду підприємців при Кабміні, утворену в 1993 році.