Київська міська організація Партії гуманістів України ініціює створення громадської ради, що розроблятиме пропозиції щодо запобігання виникненню транспортних пробок у години пік в Києві.

Про це повідомив голова Партії гуманістів України Валерій НЕЧИПОРЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, до складу громадської ради увійдуть столичні громадські діячі та фахівці транспортної галузі, які вивчатимуть проблему з урахуванням усіх нюансів та розроблятимуть конкретні пропозиції щодо подолання проблеми. Потім ці пропозиції будуть передані міській владі.

Відео дня

В.НЕЧИПОРЕНКО наголосив, що Партія гуманістів виступатиме як партія конкретних справ. “Ми хотіли б, щоб наша Київська міська організація взяла хоча б одну конкретну справу і довела її до кінця. Партія гуманістів виходить на свій політичний старт, щоб вирішувати конкретні проблеми”, - додав він.

За його словами, зараз однією з таких нагальних справ є проблема пробок у Києві, про що свідчать результати опитування киян, проведеного Партією гуманістів. В.НЕЧИПОРЕНКО зазначив, що Партія гуманістів постійно нагадуватиме столичній владі про нагальність вирішення проблеми пробок та ініціюватиме громадську дискусію навколо цієї проблеми.

В.НЕЧИПОРЕНКО також нагадав, що чотири роки тому, тоді ще Об`єднання гуманістів України запропонувало київській владі в години пік використовувати міст “Метро” в реверсному режимі, проте конкретної відповіді від міської влади досі не отримано.

Крім того, В.НЕЧИПОРЕНКО заявив, що Партія гуманістів боротиметься за місця в міських та обласних радах, щоб мати реальну можливість вирішувати проблеми громадян. “Я впевнений, що якби хоч одна фракція нинішньої міської ради захотіла б реально вирішити проблему пробок, то вони б знайшли методи та інструменти, щоб ця проблема суттєво зменшилась у Києві”, - додав В.НЕЧИПОРЕНКО.

У свою чергу, член правління Київської міської організації Партії гуманістів України Валерій ФІСУН зазначив, що якщо Партія гуманістів вирішить хоч деякі проблеми громадян, то це вже буде перемогою для неї. На його думку, Партія гуманістів зараз дуже необхідна суспільству, бо більшість великих партій дискредитували себе і є дуже далекими від людей.

Члени Партії гуманістів також закликали інші київські міські організації партій вирішувати конкретні проблеми, що турбують киян.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2003 року Об`єднання гуманістів України запропонувало київській владі в години пік використовувати міст “Метро” для руху автомобілів тільки в одному напрямку: з 8.00 до 10.00 – тільки з лівого на правий берег Дніпра, а з 18.00 до 20.00 – з правого на лівий. В інший час міст може працювати у звичайному режимі. Таку пропозицію було висловлено за результатами опитування киян, яке Об`єднання гуманістів України проводило в ході кампанії з вивчення і підтримки соціальних ініціатив та соціальних пропозицій громадян.

*** У листопаді 2007 року руху гуманістів в Україні виповнюється 10 років.