Віталій КЛИЧКО має найбільші шанси стати мером Києва у разі проведення дострокових виборів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій БАЛА і заступник директора АМС Олексій ГОЛОБУЦЬКІЙ, посилаючись на результати соціологічного дослідження «Соціально-політична ситуація в Києві і проблеми міста очима киян», проведеного громадською організацією «Соціополіс».

Згідно з результатами дослідження, В.КЛИЧКО в разі проведення виборів мера найближчої неділі одержав би підтримку 20,5% киян, нинішній мер Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ – 16,7%, екс-мер столиці Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО – 15,7%, Юрій ЛУЦЕНКО – 11,6%, Микола ТОМЕНКО – 4,9%, Михайло ПОЖИВАНОВ – 2,7%, Юрій КАРМАЗІН і Адам МАРТИНЮК – по 2,1%, Віктор ПИЛИПИШИН – 1,3%. Василь ГОРБАЛЬ - 1%.

Відео дня

«Загалом, ми можемо зробити висновок про те, що соціально-економічна і соціально-політична ситуація в столиці є доволі напруженою. А це робить дострокові вибори мера не тільки засобом підвищення ефективності влади, а й необхідною умовою зниження соціальної напруги», - сказав В.БАЛА.

На його думку, Верховна Рада повинна внести зміни до закону про столицю, в якому має бути передбачена норма про проведення виборів мера в два тури. «Мером не може стати людина, яку підтримала лише третина виборців», - вважає В.БАЛА.

Соціологічне дослідження «Соціально-політична ситуація в Києві і проблеми міста очима киян» проводилось у Києві з 19 по 21 листопада за участю 1200 респондентів. Статистична похибка становить не більш ніж 2,2%.