Київ, Україна, 3 грудня 2007 р. – Компанія SigmaBleyzer оголосила сьогодні, що Providence Equity Partners, один з провідних в світі керівників фондів прямих інвестицій в сфері медіа та телекомунікацій, інвестує понад $200 мільйонів доларів в компанію «ВОЛЯ». Компанія «ВОЛЯ» – провідний український телекомунікаційний провайдер, що надає послуги кабельного телебачення та високошвидкісного Інтернету, знаходиться під керівництвом UGF III, одного з фондів прямих інвестицій компанії SigmaBleyzer. На сьогодні це одне з найзначніших вкладень західного фонду прямих інвестицій в українське підприємство, що яскраво ілюструє інтерес західних інвесторів до українських компаній. Передбачається, що угоду буде завершено в грудні 2007 року.

«Нам дуже приємно, що нашим партнером стала компанія Providence, один з провідних фондів прямих інвестицій та один з найбільших і найдосвідченіших інвесторів у медійні та комунікаційні компанії у світі», - сказав Майкл Блейзер, президент та СЕО SigmaBleyzer. «Це природний крок уперед для «ВОЛІ», SigmaBleyzer та інших акціонерів. SigmaBleyzer буде продовжувати грати активну роль у розвитку  українського кабельного сектору, і ми безумовно чекаємо на підтримку з боку Providence у подальшому розвитку компанії «ВОЛЯ», як лідера українського ринку кабельного телебачення та високошвидкісного Інтернету. Крім того, ми впевнені в тому, що залучення міжнародних інвесторів  такого високого рівня, як Providence, позитивно вплине на економіку та інвестиційній клімат України, а також сприятиме подальшому посиленню іміджу України як важливої країни  для інвестицій». 

«Наша компанія вважає своїм найважливішим завданням надання високоякісних телекомунікаційних послуг та забезпечення високого рівня обслуговування та підтримки наших абонентів», - заявив Сергій Бойко, президент компанії «ВОЛЯ». «Ми впевнені, що Providence, як один з провідних інвесторів у сфері кабельних технологій, допоможе запропонувати  нашим абонентам послуги ще більш високої якості як у Києві, так і в інших містах України». 

Відео дня

«Це вже сьома значна інвестиція нашої компанії в цей сектор в Європі та друга в Східній Європі, де зростає попит на високотехнологічне телебачення та високошвидкісний доступ до Інтернету», - сказав Джонатан М. Нельсон, CEO компанії Providence. «Ми вважаємо, що такі високопрофесійні компанії як ВОЛЯ, є ключовими провайдерами телекомунікаційних послуг, що мають суттєвий потенціал для розвитку та зростання цінності».

«ВОЛЯ» є важливим гравцем в українському секторі надання телекомунікаційних та розважальних послуг», - зазначив Джон Хан, керуючий директор компанії Providence та голова європейського офісу компанії. «Ми володіємо значними активами в кабельному секторі по всій Західній Європі і надзвичайно радіємо тому, що маємо  можливість поєднати наш досвід і знання з таким висококласним бізнесом, який створено керівництвом компаній SigmaBleyzer і ВОЛЯ».

Фінансовими радниками SigmaBleyzer виступали Goldman Sachs International та UBS Investment Bank. Фінансовим радником з боку Providence була компанія Lazard.

***Компанія Providence Equity Partners – є одним з найбільших у світі фондів прямих інвестицій у сфері медіа та телекомунікацій. Компанія Providence керує прямими інвестиціями на загальну суму близько 21 мільярду доларів США, і з моменту заснування компанії у 1989 році здійснила інвестицій в понад 100 компаній, що знаходяться у більш ніж 20 країнах світу. Серед активів компанії такі значні інвестиції, як Bresnan Broadband Holdings, Casema, Com Hem, Digiturk, Education Management Corporation, eircom, Freedom Communications, Hulu, Idea Cellular, Kabel Deutschland, Metro-Goldwyn-Mayer, NexTag, Ono, Open Solutions, PanAmSat, ProSiebenSat.1, Recoletos, TDC, Univision, VoiceStream Wireless, Warner Music Group, Western Wireless та Yankees Entertainment and Sports Network. Штаб-квартира Providence розташована у Providence, штат Род-Айленд (США). Офіси компанії знаходяться у Нью-Йорку, Лондоні, Гонконгу та Нью Делі.

***«ВОЛЯ» є провідним провайдером послуг кабельного телебачення та високошвидкісного доступу до Інтернету в Україні. Її мережі охоплюють понад 900 000 домогосподарств в Україні та  обслуговують понад 700 тис. активних користувачів у чотирьох містах: Києві, Львові, Алчевську та Чернівцях. «ВОЛЯ» надає послуги аналогового та цифрового кабельного телебачення, високошвидкісного доступу до Інтернету, а також послуги голосового зв’язку та дата-центру. Нові типи послуг – «відео на замовлення» (VoD) та платні перегляди (PPV) – знаходяться на стадії розробки та незабаром будуть запропоновані абонентам.

«ВОЛЯ» була заснована у результаті злиття трьох окремих компаній, придбаних у 1999 та 2000 роках. Після придбання, діяльність цих компаній була об’єднана під загальним брендом «ВОЛЯ», і за рахунок впровадження єдиної системи управління, реструктуризації компанії та оптимізації її діяльності, це дозволило скоротити значні витрати. Декілька існуючих до цього у Києві, розрізнених кабельних мереж було консолідовано та підключено до однієї головної цифрової станції, завдяки чому компанія може управляти всіма своїми послугами та передавати телевізійний сигнал усім абонентам з однієї точки. Такий підхід суттєво знижує вартість послуг та надає компанії значні конкурентні переваги.

Крім того, компанія збудувала нові магістральні мережі та оптико-волоконне кільце у Києві, провела повну модернізацію коаксіальної частини мережі та створила сучасний комп’ютеризований колл-центр для підтримки та обслуговування абонентів.

***Компанія SigmaBleyzer працює у Східній Європі вже понад десять років і є одним з найбільших та найдосвідченіших інвесторів приватного капіталу в цьому регіоні. Завдяки добре розвинутій місцевій інфраструктурі, системі управління, побудованій за західним зразком, та розумінню місцевого ринку, SigmaBleyzer створила одну з найкращих інвестиційно-банківських організацій у регіоні. SigmaBleyzer керує фондами та спеціальними інвестиційними компаніями  на загальну суму близько одного мільярда доларів США, та з 1994 року здійснила інвестиції в більш ніж 80 компаній в Україні.

Керуючи групою фондів прямих інвестицій, які в цей час працюють в Україні, Румунії, Болгарії та Казахстані, SigmaBleyzer використовує комбіновану інвестиційну модель, розроблену спеціально для країн з економікою, що розвивається. Ця модель базується на одночасному створенні цінності на мікро- (рівні підприємств) та макрорівні. Завдяки унікальному підходу та активній присутності в регіоні, де більшість клієнтів компанії не в змозі здійснити інвестиції самостійно, SigmaBleyzer пропонує інвесторам широкий спектр привабливих інвестицій.

Маючи офіси у Києві, Харкові, Софії, Бухаресті, Астані та у Хьюстоні (штат Техас, США), SigmaBleyzer має інфраструктуру, необхідну для успішного управління портфельними компаніями, щоб надати їм змогу повністю розкрити свій потенціал, одночасно збільшуючи цінність цих компаній для інвесторів, акціонерів, працівників, клієнтів та інших.

За додатковою інформацією звертайтеся:

SigmaBleyzer

Марк Рудкін

+1-713-621-3111

msrudkin@sigmableyzer.com

 

ВОЛЯ

Аліна Сигда

+38-044-207-7092

asigda@volia.com

 

Providence Equity Partners

Ендрю Коул

+1-415-618-8750

acole@sardverb.com