Український культурний фонд і компанія “Акула мюзік” заснували нову щорічну нагороду - знак Святого Архангела Михаїла.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент Українського культурного фонду Влад БАГИНСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, почесним знаком будуть нагороджуватися знаменитості, чий вклад у розвиток світової культури, науки та мистецтва можна вважити вагомим, а також особи, які займаються благодійністю.

Відео дня

“Ця нагорода є непростою. Вона несе добро, силу Духа і є освячена Церквою”, - сказав В.БАГИНСЬКИЙ.

За його словами, мета цього ордену - привернути увагу меценатів, людей, які зможуть допомогти дитячим будинкам та хворим дітям, які потребують невідкладної медичної допомоги.

В.БАГИНСЬКИЙ також повідомив, що наступного тижня до Києва на благодійний прийом приїде відомий співак, благодійник Майкл ДЖЕКСОН, який буде першим, хто отримає почесний знак Святого Архангела Михаїла. Він зазначив, що кошти, які пожертвує М.ДЖЕКСОН, будуть передані Благодійному фонду “Україна - 3000”, який контролюватиме їх розподіл.

Крім цього, В.БАГИНСЬКИЙ зазначив, що номінантом на почесний знак наступного року є відомий актор Роджер МУР. Також він додав, що визначати щорічних номінантів буде журі Українського культурного фонду, до якого увійшли представники культури, духовності та мистецтва.

За словами В.БАГИНСЬКОГО, орден має форму шістнадцятикутної зірки, виготовленої із платини і прикрашеної тридцятьма сімома діамантами і вісьмома рубинами. Знак виготовлений на славу Святого Архангела Михаїла – покровителя української землі.

У свою чергу присутня на прес-конференції співачка, телеведуча Лоліта МІЛЯВСЬКА зазначила, що орден служитиме авансом для мецената, який зможе пожертвувати кошти для того, щоб врятувати чиєсь життя. Вона також висловила сподівання, що ця подія зможе привернути увагу українських меценатів, які готові вкладати кошти у благодійність.

За її словами, жодна копійка з цих коштів не буде використана не за призначенням.

***Український культурний фонд створений з метою підтримки талановитої молоді, популяризації України у світі і розвиток благодійності в Україні. Фонд є організатором церемонії нагородження почесним знаком Святого Архангела Михаїла, яка щороку проходитиме в міжнародному дитячому центрі “Артек”. Партнером Українського культурного фонду в сфері благодійності є Міжнародний благодійних фонд “Україна - 3000”.