Народні депутати з фракції “Наша Україна – Народна самооборона” Володимир АР’ЄВ та Кирило КУЛІКОВ звернулися до прокуратури Шевченківського району столиці з вимогами порушити кримінальну справу у зв’язку з незаконним вилученням їхнього особистого майна під час акції біля Київської міської державної адміністрації.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Народний депутат В.АР’ЄВ повідомив, що вчора під час проведення мистецького-просвітницького заходу із демонстрацією документального фільму “Земля в ілюмінаторі” трапився прикрий інцидент. Зокрема, під стінами КМДА, за ініціативи громадської організації “Я – киянин”, демонструвався фільм про діяльність нинішнього мера столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО. В.АР’ЄВ наголосив, що про проведення цієї акції заздалегідь було повідомлено Київську міську державну адміністрацію. Незважаючи на це, зазначив він, 20 невідомих осіб із застуванням грубої фізичної сили демонтували палатку активістів організації “Я – киянин” та вилучили апаратуру, за допомогою якої демонструвався фільм. В.АР’ЄВ наголосив, що апаратура, яка належить безпосередньо йому та К.КУЛІКОВУ, була завантажена на автомобіль марки “Газель” білого кольору з державним номером АА 6954ЕВ.

Відео дня

В.АР’ЄВ заявив, що апаратуру відібрали за командою представників столичної влади. “Це безсоромна і нахабна дія представників київської влади”, - сказав він.

У свою чергу, К.КУЛІКОВ заявив, що вилучення апаратури відбувалося під безпосереднім керівництвом представників відділу КМДА з благоустрою та заступника голови КМДА з питань внутрішньої політики Володимира ГОЛОВАЧА. Він зазначив, що, прикриваючись документами, виданими підрозділами КМДА, невідомі особи порушили чинне законодавство.

К.КУЛІКОВ нагадав, що проведення акції може бути заборонене виключно за рішенням суду, однак такого рішення представники чинної влади не мали.

Крім того, К.КУЛІКОВ наголосив, що такі незаконні дії підпадають під дію статей 170 (перешкоджання законній діяльності громадських організацій) та 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Як доказ на прес-конференції депутати продемонстрували відеозапис інциденту. На плівці чітко зафіксовано як невідомі особи вилучають апаратуру та завантажують її в автомобіль, біля якого стояв заступник голови КМДА з питань внутрішньої політики В.ГОЛОВАЧ і жодним чином не реагував на заяви активістів організації “Я – киянин” про незаконність таких дій.