У Києві 29 листопада відбулася презентація мистецького видання - журналу «Fine art».

Як передає кореспондент УНІАН, журнал «Fine art» створений за сприяння Музею сучасного образотворчого мистецтва України.

Керівник журналу Ліна ГРИБАНОВА зазначила, що «Fine art» - це яскравий і харизматичний проект.

Відео дня

За її словами, завдання новоствореного журналу - розповідати про світові тенденції в мистецтві, про місце українських майстрів мистецтва у світовій спільноті. Зокрема, на шпальтах «Fine art» йтиметься про «нові», давно забуті людські цінності, адже в сучасному світі вважається, що людина є тим, чим вона володіє. Це стосується, насамперед, колекцій та захоплень.

“Справді, згадаймо зі світової практики: адже журнали про мистецтво неодмінно добре ілюстровані, це світова традиція – зображувати те, що описується. Саме мистецька преса є засновником моди, творцем і флагманом нових напрямків у мистецтві, а для когось журнал може бути навіть Музою. Для художника – честь потрапити на шпальти авторитетного мистецького видання”, - сказала Л.ГРИБАНОВА.

За її словами, журнал «Fine art» - це інструмент формування естетичного смаку, шлях до визнання справжнього митця.

У свою чергу директор Музею сучасного образотворчого мистецтва України, художник-графік, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченко Михайло ШЕВЧЕНКО висловив сподівання побачити на сторінках “не стільки компліментарні, скільки контраверсійні, конструктивні, творчі, критичні статті та думки”. “Ми хотіли б зазирнути в глибини творчого процесу за допомогою самих художників, надаючи їм можливість вільно висловлюватися на актуальні теми», - додав він.