„Музей сучасного образотворчого мистецтва України”

презентація журналу «Fine art», ведучий: Ігор Слісаренко

Формат: вечір-коктейль

Відео дня

17.30 – прес-конференція (зустріч із засновниками проекту)

18.00 – прихід усіх гостей

18.30 -  „Світові хіти” від „Продюсерського Центру Володимира Гришка”

СПЕЦІАЛЬНИЙ ГІСТЬ – Кармелло КАРУЗО (Італія), нащадок Великого Карузо

19.00 - Ексклюзивна VIP - презентація колекції прикрас „Софійська Брама”

Солодкий сюрприз: іменний торт; неформальне спілкування, огляд експозиції; кожному гостю подарунок - журнал!

ЯК ЦЕ БУЛО....

На базі Музею сучасного образотворчого мистецтва України виникла потреба створення мистецького видання - журналу «Fine art»!

Музей сучасного образотворчого мистецтва України має класичну історію свого виникнення. Спочатку була невелика колекція, яку її власник – Сергій Вікторович Цюпко -  почав збирати ще наприкінці 1980-х. Основу колекції складав нефігуративний живопис сучасних українських митців. Коли кількість творів мистецтва значно збільшилася, а часові межі збірки розширилися,  з`явилося цілком зрозуміле бажання щодо створення музею. Нині Музей сучасного образотворчого мистецтва України -  єдиний у країні, де у фондах під одним дахом зберігаються твори численних представників різних мистецьких шкіл і напрямів з усіх регіонів України періоду від 1930-х років ХХ століття до сьогодення. Колекція нараховує майже чотири тисячі творів живопису, графіки, скульптури і декоративно-ужиткового мистецтва і постійно поповнюється. У формуванні колекції бере участь Експертна Рада, яка складається з провідних вітчизняних фахівців.

Будь-яка добра справа, започаткована ентузіастами  і реалізована фахівцями, має своє продовження. Так сталося і цього разу. Створення на базі Музею мистецького видання - закономірний етап, продиктований самим життям.  Новий журнал «Fine art» -  інструмент, який допоможе  розширити межі спілкування у мистецікому просторі, зробить процес обміну думками більш доступним і зрозумілим. 

«Fine art»  - це мистецький термін. У буквальному перекладі це словосполучення означає „гарне, вишукане мистецтво». До того ж, існує  ще одне значення слова «файне», відоме всім на Україні. Такий лінгвістичний збіг зацікавив команду видавців журналу і став відправною точкою для розробки  концепції видання. «Fine art» -  це яскравий і харизматичний проект! - ділиться емоціями видавець, керівник журналу Ліна Грибанова. Справді, згадаймо зі світової практики: адже журнали про мистецтво неодмінно добре ілюстровані, це світова традиція  – зображувати те, що описується.  Саме мистецька преса є засновником моди, творцем  і флагманом нових напрямків у мистецтві, а для когось журнал може бути навіть Музою. Для художника – честь потрапити на шпальти авторитетного мистецького видання.  Журнал «Fine art»   – це інструмент формування естетичного смаку, шлях до визнання справжнього митця. Місія новоствореного журналу  -  розповідати про світові тенденції, про  місце українських майстрів мистецтва у світовій спільноті. Іноді інвестиції у маловідомих українських митців можуть спрацювати краще, ніж найвищі банківські вітсоткові ставки. Маючи гроші, варто спробувати придбати бодай кілька робіт, покладаючись на інтуіцію, власні смаки й журнал «Fine art». Можливо, ці роботи принесуть як справжнє задоволення від мистецтва, так  і великі статки. Років менш як тридцять тому  картини Шагала коштували кілька фунтів, а зараз їх ціна зросла у мільйони разів...

Читачеві зручно орієнтуватися у смисловому розподілі матеріалів, бачити різнобічну оцінку актуальних тем у постійних рубриках:

Ідеальний музей

Fine guest

Вітальня

Fine event

Майстер

Арт – ринок

Майстер-класс

Несподіваний ракурс

Постать

Нескорені

Contemporary art

My sternia

Подія

Fine place

Художня творчість

Світ митця

Fine news

На шпальтах «Fine art»  йтиметься про «нові», давно забуті людські цінності, адже в сучасному світі вважається, що людина є тим, чим вона володіє. Це стосується, насамперед, колекцій та захоплень. Бути колекціонером – це одночасно мистецтво і успіх. Видатні колекціонери залишили слід в історії світового мистецтва. Наприклад, француз Жак Дусе почав скуповувати картини Брака та Пікассо, коли ці прізвища ще ніхто не знав. «Авінйонських дівчат» роботи Пікассо колекціонер придбав за копійки й наполегливо пропонував роботу одному з парижських музеїв, де отримав відмову й навіть іронію щодо картини. Тоді Жак продав роботу в США, де вона й сьогодні прикрашає нью-йоркський Музей сучасного мистецтва. Коли згодом  картина повернулась до Парижу на виставку,  вся преса писала про цю визначну для історії національного мистецтва подію. 

Сергій Вікторович Цюпко: фундатор Музею сучасного образотворчого мистецтва України, Президент Ассоціації ювелірів України, кандидат економічних наук.

«Мистецькі твори промовляють до кожного з нас своєю особливою мовою. Новий журнал «Fine art» - це той інструмент, який допоможе  розширити межі спілкування, зробити його більш доступним і зрозумілим. Журнал зможе  донести до вас, шановні читачі, наші прагнення й надбання, сприятиме зміцненню загальної культурної атмосфери. Благородна й позитивна мета нашого нового видання вже закладена в його назві та слогані: Fine art. Прекрасне мистецтво.  Отже, залучайтеся до мистецького життя віднині в двох вимірах: в залах нашого Музею сучасного образотворчого музею України та на сторінках нового журналу Fine art!»

Михайло Вікторович Шевченко: директоро Музею сучасного образотворчого мистецтва України, художник-графік, живописець, член Національної спілки художників України, лауреат Ніціональної премії ім. Т. Г. Шевченко.

«Плекаємо надію побачити на сторінках нашого «Fine art» не стільки компліментарні, скільки контраверсійні, конструктивні, творчі, критичні статті та думки. Ми хотіли б зазирнути в глибини творчого процесу за допомогою самих художників, надаючи їм можливість вільно висловлюватися на актуальні теми».

Ліна Олександрівна Грибанова: журналіст, головний редактор журналу «Fine art», головний редактор журналу «Вісник ювеліра України», директор видавництва «Ювелір-прес».

«Аби полотна художників виконували свою позитивну роль, вони повинні мати свого глядача, повинні обмінювати енергетикою. Але ще важливіше, щоб ця енергія була озвучена – у вигляді думок, суперечок, роздумів. Саме таку можливість ми й надаємо вам, шановні читачі!

До вашої уваги – трибуна для обговорення плюс наше бачення ситуації. Можливо, має рацію той, хто вважає, що мистецтво не можна трактувати. Але про нього можна й треба говорити».

Письменник Андрій Курков також вважає, що мистецтво  - та сфера, про яку потрібно говорити якомога більше, зокрема -  на сторнках журналу: «В Україні мистецтво – одна з небагатьох некорумпованих сфер, тож воно несе в собі ще й елемент моралі».

Композитор Олександр Злотник впевнений, що журнал стане ковтком свіжого повітря для шанувальників мистецтва, колекціонерів,  й другом для тих, хто створює мистецтво.

Тенор зі світовий ім`ям Володимир Гришко зазначає, що „Слово – це надзвичайно сильна зброя, а слово, сказане авторитетними людьми – ще більша зброя… Новостворений журнал покликаний дати впевненість, надію, перспективу молодим художникам, сприяти прагненню розвиватися, творити...” Взагалі Маестро вневнений, що інвестиції в живопис спрацьовують ефективніше, ніж заощадження у банку:

«Вже не раз переконувався в ефективності примножування капіталу, купуючи роботи художників, які сподобалися. У даному випадку треба мати інтуїцію, відчуття, що ця людина буде успішною, що саме ці роботи матимуть успіх... Справжній живопис – те вічне мистецтво, яке з роками, як добре вино, ставатиме ще кращим, „авторитетнішим”. Я  - артист, мої відчуття, інтуіція надто чутливі, іноді це заважає, а іноді, що буває досить часто – „вистрілює у яблучко”. Так, нещодавно я придбав відразу тридцять робіт маловідомого в нашій країні художника. Просто зайшов до нього у майстерню і купив усе... Повірте, щиро вважаю, що це найвдаліша покупка року! Кожна з робіт варта називатися неперевершеним творінням, в них стільки життя, стільки барв, стільки емоцій, що вони приречені на успіх та визнання!

Впевнений, що життя, мов бумеранг. Добро  повертається  ще більшим добром, а зло… також. Тож прагну жити у злагоді із самим собою, з людьми, які поряд. Інвестуючи в живопис, ми надихаємо молодих авторів творити, удосконавлюватися...

Вважаю, що художникам не варто орієнтуватися на моду. Потрібно прислухатися до свого серця, творити не розумом, а душею, і обов`язково вірити у успіх...» - говорить Маестро. 

Формат презентації: коктейль. Гостей зустрічають костюмовані міфічні персонажі: Ворона, що уособлює попсове мистецтво, і Соловей – втілення вічного й нетлінного! Ці кумендні істоти допомагатимуть гостям, будуть для когось другом, а для когось суперником у мистецькій суперечці. Жартівливі створіння із задоволенням позуватимуть публіці для фотографування! Отож, не буде переможених і переможців – ці персонажі не войовничі, а, навпаки, демонструють те, як у сучасному світі можуть співіснувати «Класика» та «Поп».

Вся увага цього вечора  - новоствореному  проекту – журналу «Fine art»!

(фотоархів та інша інформація  у додатку СD)

УВАГА! за КРАЩИЙ МАТЕРІАЛ – ВИ ОТРИМАЄТЕ НАГОРОДУ (1 місце – сертифікат для двох „Святкова вечеря у ресторані”, 2 місце – подарунок від „Продюсерського центру Маестро Гришка”, 3 місце – колекція музичних дисків Маестро Гришка) телефонуйте! Надсилайте статті та сюжети! 8- (050) - 586-09-70  vnika@ukr.net

Координатор проекту: Вероніка 8- (050) - 586-09-70vnika@ukr.netwww.opera-grishko.com.ua „Музей сучасного образотворчого мистецтва України”.вул. Братська, 14musom@isv.com.ua