Сьогодні в Україні за ініціативи газети «Комсомольська правда» стартувала акція з видання 30-томної колекції художньої літератури «Великі імена XIX століття».

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН головний редактор «Комсомольської правди» Андрій ХРУСТАЛЬОВ, даний проект є наймасштабнішим в історії нашої країни. При цьому він зазначив, що загальний тираж колекції становитиме більш як 1 млн. екземплярів. «Дана акція направлена на відродження сімейного читання», - сказав А.ХРУСТАЛЬОВ. З цією метою редакція вибрала твори 30 кращих авторів XIX століття, зокрема, Джейн Остен, Оскара Уайльда, Брема Стокера, Гюстава Флобера, Олександра Дюма, Козьми Пруткова, Роберта Луїса Стівенсона, Майна Ріда, Шарлоти Бронте і ряду інших. Разом із творами зарубіжних класиків також будуть видані і «Кобзар» Тараса Шевченка, і «Вірші. Драматичні поеми” Лесі Українки. За словами головного редактора «Комсомольської правди», «Кобзар» Т.Шевченка вперше буде видано рекордним тиражем.

Планується, що впродовж 30-ти тижнів кожної середи новий том буде надходити у точки торгівлі пресою і продаватиметься за мінімально можливою ціною - 18,9 грн. Крім того, книги можна буде замовити по Інтернету, телефону і SMS.

Відео дня

А.ХРУСТАЛЬОВ зазначив, що, за оцінками видавців, продажі колекції в десятки разів перевищать кращі показники продажів літературних бестселерів в Україні. В день старту проекту, 28 листопада, перший том колекції - роман Джейн Остен «Гордість і гординя» продаватиметься в комплекті з «Комсомольською правдою в Україні» за ціною 1 грн. Для цієї мети газета залучила команду КВК «ЧП Мінськ» і соліста групи «Тік» Віктора БРОНЮКА, які під стінами УНІАН продавали перший том колекції. А ХРУСТАЛЬОВ зазначив, що кошти, одержані від продажу книги за участю зірок, планується витратити на покупку підручників для дитячого будинку. Крім того, за словами головного редактора «КП», газета передасть 30 колекцій у бібліотеки кращих шкіл кожного регіону.