Поновлена судом на посаді міського голови Ірпеня Мирослава СВИСТОВИЧ готова продовжити працювати на цій посаді.

Про це вона повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

М.СВИСТОВИЧ нагадала, що 12 листопада Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про поновлення її на посаді мера Ірпеня.

Відео дня

Враховуючи це, за словами М.СВИСТОВИЧ, вона готова повернутися на свою посаду. Разом з тим, вона зазначила, що на сьогоднішній день депутати Ірпінської міськради чинять величезний спротив її діяльності. Зокрема, за її словами, вже знаючи про рішення суду, міськрада на своїх засіданнях «влаштувала такий земельний дерибан, який раніше навіть не снився».

Вона звинувачує депутатів міськради від фракції Партії регіонів та деяких інших фракцій, а також колишнього мера Ірпеня Олега БОНДАРЯ в численних зловживаннях.

Зокрема, на прес-конференції вона розповіла, що буквально останніми днями жителі Ірпеня почали скаржитись на масові вирубки лісу в межах міста. М.СВИСТОВИЧ стверджує, що це робиться за відома О.БОНДАРЯ та його прихильників.

При цьому, за її словами, це проводиться на земельних ділянках, які міськрада раніше своїми рішеннями віддала нинішнім депутатам міськради та їхнім бізнес-партнерам. За словами М.СВИСТОВИЧ, зараз виділення земельних ділянок стало ще більш інтенсивним. Вона пов’язує це з рішенням суду про її поновлення на посаді мера. «Вони знають, що ми не дамо цього робити надалі», - сказала М.СВИСТОВИЧ.

Довідка УНІАН. М.СВИСТОВИЧ було обрано мером Ірпеня на виборах у 2006 році.

Одразу після виборів вона заявила про незаконні спроби іншого кандидата на посаду мера міста Олега БОНДАРЯ визнати вибори недійсними. “Підтримуваний “Нашою Україною” кандидат Олег БОНДАР робить все можливе, щоби зробити вибори недійсними, закидаючи суди численними скаргами”, – сказала М.СВИСТОВИЧ.

3 квітня 2007 року сесія Ірпінської міської ради достроково припинила повноваження М.СВИСТОВИЧ як Ірпінського міського голови. Вона вважала це рішення незаконним. На переконання М.СВИСТОВИЧ, справжньою причиною її відставки стало практично повне припинення землевідводів та неможливість депутатам та іншим зацікавленим особам реалізувати свої бізнес-інтереси всупереч інтересам територіальної громади.

12 листопада Київським апеляційним адміністративним судом було прийнято постанову про поновлення М.СВИСТОВИЧ на посаді мера Ірпеня.

Ірпінська міська рада Київської області направила до Вищого адміністративного суду України касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного адміністративного суду про поновлення М.СВИСТОВИЧ на посаді міського голови.