Впровадження системи SAP ERP в компанії “Лан-Україна” дозволило підняти товарооборот і покращити процеси управління.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН генеральний директор компанії “Лан-Україна” Михайло СРЕБНЮК.

У свою чергу фінансовий директор компанії “Лан-Україна” Тетяна КРАСНОЖОН повідомила, що впровадження системи дозволило збільшити оборотність товарів, на 20% знизити дебіторську заборгованість, на 20% збільшити кількість операцій, що виконуються одним співробітником, створити єдину базу документообороту, прискорити документооборот тощо.

Відео дня

За її даними, інвестиції у впровадження системи SAP ERP становили 500 тис. доларів.

Т.КРАСНОЖОН зазначила, що впровадження системи також дозволило компанії «Одержати дуже ефективний інструмент для управління запасами і дебіторською заборгованістю».

"Програма дає можливість повністю автоматизувати управління і облік, мати доступ до віддалених баз даних в реальному режимі часу. Основна перевага використання даного ІТ-продукту – в можливості оперативно реагувати на зміни ринковій ситуації, передбачати ризики", – сказала вона.

За словами М.СРЕБНЮКА, «ми задоволені як фінансовими, так і іншими результатами компанії після впровадження в компанії SAP ERP».

Як сказав управляючий директор SAP Ukraine Олександр МЕЛЬНИКОВ, «Лан-Україна» є першою українською компанією - дистриб`ютором, що впровадив і з успіхом що використовує наші рішення для оптимізації і зростання свого бізнесу».

За словами Т.КРАСНОЖОН, в рамках розвитку бізнесу компанія “Лан-Україна” планує розширення функціональності й сфері управлінського обліку, бюджетування, управління розподіленими складами, управління складським комплексом з використанням радіотерміналів, управління матеріальними потоками з використанням механізму крос-докінгу.

Проект впровадження, інтегратором якого виступила корпорація «Інком», стартував у 2005 році. В рамках проекту впровадження бізнес-рішень SAP на підприємстві були автоматизовані управління збутом, закупівлями і матеріальними потоками, управління фінансами і управлінський облік, а також управління персоналом. У травні 2006 року “Лан-Україну” почала продуктивне використання рішень SAP. У травні 2007 року була запущена в продуктивну експлуатацію додаткова функціональність «Кредитний менеджмент», а з вересня 2007 – «Адресне зберігання на складах».

Довідка УНІАН. Компанія “Лан-Україна” заснована в 1995 році. Основною сферою діяльності компанії є імпорт, виробництво і дистрибюція якісних продуктів харчування. Компанія має склад в Києві площею 9 тис. кв. м. Окрім цього, у компанії є розвинена дистриб`юторська мережа по Україні. Продукція компанії сертифікована і має тривалий термін зберігання. “Лан-Україна” надає клієнтам широкий спектр післяпродажних послуг, включаючи безкоштовне завантаження, можливість зберігання продукції на складі, доставку в усі регіони України за бажанням замовника, а також експедиторські послуги.

В компанії працюють понад 300 чоловік.

Оборот компанії в 2006 році становив 90 млн. грн.

Компанія SAP є провідним у світі постачальником програмних рішень для управління бізнесом. На даний час понад 43 400 компаній, розташовані в більше ніж 120 країнах, використовують в своїй роботі програмне забезпечення SAP.

Компанія SAP має представництва в більш ніж 50 країнах, представлена на декількох біржах, включаючи Франкфуртську фондову біржу і Нью-йоркську фондову біржу, під символом “SAP”. На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. Сьогодні понад 80 українських підприємств і державних організацій є замовниками SAР. За оцінкою IDC, компанії SAР належить приблизно 55% українського ринку ERP-систем.

Корпорація «Інком», заснована в 1990 році, - найбільша українська IT-компанія, надає повний спектр послуг у сфері інтеграції інформаційних технологій, включаючи бізнес-рішення, IT-консалтинг, безпеку підприємства, сервери і системи зберігання даних, мережі і телекомунікації, а також підготовку і сертифікацію IT-фахівців. «Інком» – єдине IT-підприємство на українському ринку, що має 30 філіалів у найбільших містах країни. Сертифікований партнер SAP з 2004 року.