Українські підприємці, які взяли участь у проекті Європейського Союзу «Послуги з підтримки малого і середнього підприємництва в пріоритетних регіонах України», відзначають його ефективність.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор виробничої фірми «ЧІП» (Рівне) Олександр ЧЕПА, знання, одержані на тренінгах, що проводяться в рамках проекту, дозволили провести сегментацію бізнесу, визначити сфери діяльності, від яких варто відмовитися, що в свою чергу, дозволило одержати додаткові ресурси для розвитку перспективніших напрямків. Проведене навчання персоналу збільшило ефективність бізнесу в цілому.

Представник Житомирської області, старший консультант Асоціації наукових та бізнес-консультантів Світлана ДОБРЯКОВА повідомила, що завдяки участі в проекті асоціація удосконалила систему проведення тренінгів з підготовки молодих бізнесменів. Також були розроблені нові програми тренінгів: фінансовий контролінг та основи фінансової письменності.

Відео дня

С.ДОБРЯКОВА повідомила, що кожні два тижні курс навчання в асоціації проходять 15-17 молодих бізнесменів.

Менеджер проектів Представництва Європейської комісії в Україні Григоріус КОНТЗОГЛУ повідомив, що у вересні за підтримки Євросоюзу стартував ще один проект зміцнення взаємин українських підприємців із зарубіжними партнерами, реалізація якого має привести до збільшення обсягів українського експорту і підвищення конкурентоспроможності продукції українських виробників.

Проект Європейського Союзу «Послуги з підтримки малого і середнього підприємництва в пріоритетних регіонах України» реалізовувався в трьох областях України (Чернігівська, Рівненська і Житомирська). Загальний бюджет проекту – 2,7 млн. євро. Реалізація проекту тривала 18 місяців, її завершення заплановане на грудень 2007 року.

В рамках проекту проведено 60 навчальних семінарів як для державних службовців, так і для бізнес-консультантів; один великий навчальний курс з розвитку менеджменту, який складався з 9 основних напрямків розвитку бізнесу. Понад 100 відібраних на конкурсній основі українських підприємців із Житомирської, Чернігівської і Рівненської областей опанували нові навички ведення бізнесу.