53% киян негативно оцінюють діяльність мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Про це повідомила на прес-конференції в агентстві УНІАН науковий керівник фонду “Демократичні ініціативи” Ірина БЕКЕШКІНА, посилаючись на результати опитування.

За її словами, опитування жителів Києва проводилося Фондом “Демократичні ініціативи” та фірмою “Юкрейніан соціолоджі сервіс” 29 жовтня-7 листопада. Методом інтерв’ю опитано 1502 киян, і статистична похибка вибірки не перевищує 2,5%.

За даними І.БЕКЕШКІНОЇ, цілком чи переважно позитивно оцінюють діяльність Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО 15% опитаних киян. Вона додала, що загальна оцінка діяльності мера Києва – 2,3 за 5-бальною шкалою.

Відео дня

І.БЕКЕШКІНА зазначила, що найбільш незадоволені діяльністю Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ті, хто голосував на виборах 2006 року за Віталія КЛИЧКА (73% незадоволені, 7% - задоволені),. За її словами, дещо менше незадоволених серед електорату О.ОМЕЛЬЧЕНКА - 65,5%, інших кандидатів - 67,8% та тих, хто голосував у 2006 році проти всіх, - 63,6%. Серед колишніх виборців самого Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО 35% задоволені його діяльністю, 30% - не задоволені, ще 35% “наскільки задоволені, настільки й ні”.

За словами І.БЕКЕШКІНОЇ, опитані громадяни схильні до того, що необхідно провести дострокові вибори мера Києва - 46%, не згодні з цим - 31%, а 23% ще не визначились. Найбільше прихильників дострокових виборів мера серед електорату, який півтора року тому голосував за Віталія КЛИЧКА. І.БЕКЕШКІНА зазначила, що тільки серед колишніх виборців Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО відносно переважають противники дострокових виборів.

Керівник фірми “Юкрейніан соціолоджі сервіс” Олександр ВИШНЯК повідомив, що за дострокові вибори Київради виступають 44,2% опитаних, проти - 32,7%, не визначились - 23,1%. Він зазначив, що згідно з даними опитування, у разі дострокових виборів до Київради пройшли б ті ж самі політичні сили, крім СПУ (0,7%). Так, за БЮТ готові проголосувати 19,6% опитаних, блок Віталія КЛИЧКА - 17,3%, блок “Наша Україна – Народна самооборона” - 11,5%, блок Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО - 8,4%, Партія регіонів та виборчий блок “Громадський актив Києва” (по 4%), блок ЛИТВИНА-3,7%, КПУ - 1,5%, блок Михайла БРОДСЬКОГО - 1,4.