Студія ВІАТЕЛ продемонструє на «5 каналі» документально-постановочний фільм «Іван Мазепа» із серіалу документальних фільмів «Гра долі».

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент студії ВІАТЕЛ, режисер фільму, викладач кафедри кіно й телебачення Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого, член Національної спілки кінематографістів України Василь ВІТЕР.

За його словами, документальний фільм «Іван Мазепа» складається з чотирьох частин по п`ятнадцять хвилин кожна. Вони транслюватимуться з 10 листопада по 2 грудня на «5 каналі».

Відео дня

Як зазначив режисер, розповідатиме у фільмі про українського гетьмана Івана Мазепу телеведуча «5 каналу» Наталія СОПІТ.

У першій частині Н.СОПІТ розкаже про «перші кроки Івана Мазепи в житті, політиці і в коханні», у другій - про «гетьмана Мазепу як одного з найбагатших людей Європи». У третій - про «хрещеницю Мазепи Мотрю, яка стала його незабутнім коханням», у четвертій - про те, «як завершилося земне життя Івана Мазепи».

В.ВІТЕР повідомив, що творці фільму користувалися різними історичними джерелами - українськими, польськими, швецькими, російськими. Використовувалися джерела з художньої літератури, наприклад, «Мазепа» Лорда Байрона, а також самі листи Івана Мазепи.

За словами режисера фільму, метою створення стрічки було показати українцям справжнє життя Івана Мазепи, оскільки воно зовсім невідоме пересічному українцеві.

Прем’єра документального фільму «Іван Мазепа» відбудеться 8 листопада в Києві, у кінотеатрі «Київ».

***Серіал «Гра долі» - це різноманітні історії з приватного життя знаменитих українців, які жили в Україні і за кордоном. Проект почав свою роботу 2005 року на «5 каналі».