5 листопада Рада директорів Асоціації виробників яєць Данії відвідали ВАТ «Птахофабрика «Україна». Jan Klarskov Henriksen, голова Ради директорів, очолив делегацію у складі тринадцяти директорів провідних господарств Данії. Посередником зустрічі виступив торговий відділ Посольства Данії в Україні і особисто торговий радник Амбасади, - Bo Nihus.

Керівники датських господарств познайомилися  із досвідом українського виробництва на прикладі однієї з найбільших вітчизняних птахофабрик, що налічує майже 44 роки досвіду у птахівництві. Сьогодні на ВАТ «Птахофабрика «Україна» працює 21 пташник з 1 мільйоном високопродуктивної птиці американської породи Hy-Line і кросів німецької селекції Lohman Brown.

Відео дня

Зустріч тривала майже три години і складалася з відвідування виробничих  майданчиків птахофабрики «Україна» та конференції. Гості виказали захоплення рівнем автоматизації та безпеки українського підприємства. Найбільше враження на закордонних професіоналів справило сучасне німецьке устаткування пташників «Salmet» та «Big Dutchman».

А найбільший у Європі пташник на 400 тис. несучок одночасної посадки, його облаштування автоматичним збором яйця, ліфтом для подачі продукції до цехів сортування викликав справжній подив у закордонних птахівників. Професійний інтерес викликали і  самі цехи, оснащені овоскопами та сортувальними машинами виробництва фірм «Moba» і «Staalkat». На зустрічі також були обговорені проблеми та нагальні завдання галузі в Україні та Данії, юридичні та правові аспекти продажу курячого яйця в країнах ЄС, а також особливості взаємовідносин з торгівельними мережами.

Неабиякий інтерес викликав і асортимент курячого харчового яйця, який українське підприємство реалізує під ТМ ЯСЕНСВІТ. А помічена на упаковках наліпка з інформацією про акцію допомоги знедоленим українським дітям «Допоможемо дітям разом!» викликала одностайну підтримку та резюме пана Яна Хендрексена: - Опікуючись дітьми, Ви робите дуже потрібну для Вашої країни справу!

Контакти:

Наталія Власнюк,

Тел.: (044) 481 25 43