Лідер Народно-демократичної партії України Людмила СУПРУН не бачить перспективи для створення демократичної коаліції в парламенті.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

За словами Л.СУПРУН, шанси для створення такої коаліції “залишаються приблизно 80 на 20, тобто 80%, що не буде створена і 20% - буде створена”. Вона зазначила, що коаліція між БЮТ і НУ-НС може бути створена, якщо “основні претенденти на посади відмовляться від своїх претензій”. За її словами, при такій умові “ця коаліція якийсь період часу працюватиме”.

Відео дня

Л.СУПРУН підкреслила, що “навіть, якщо покласти на кон сьогодні всю Україну, то, повірте, вони виберуть себе і свої посади, а не країну, тому думаю вони не будуть відмовлятися від своїх посад”. Вона не бачить перспективи для створення такої коаліції, оскільки вже на сьогодні виникає багато протиріч між цими двома політичними силами. За її словами, якщо така коаліція не буде створена, “то залишається тільки один шлях - Президент України має взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні, якщо Верховна Рада не буде сформована і вже рухатись тоді навмання, тільки опираючись на загальні принципи Конституції”. Вона нагадала, що в законодавстві не відрегульовано питання, що робити в ситуації, коли пройшли дострокові вибори і їх не можна знову проводити протягом року, але коаліція в парламенті не сформована.