ВАТ «Азмол» приєдналося до Глобального договору соціальної відповідальності ООН.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Правління «Азмола» Олександр СТАХУРСЬКИЙ.

За його словами, компанія «Азмол» цілеспрямовано і систематично працює по всіх основних напрямках соціальної відповідальності, створюючи гідні умови праці, підвищуючи зарплати і жорстко слідуючи в своїй виробничій діяльності екологічним нормам.

Відео дня

«Азмол» бере участь в програмі інфраструктурного розвитку регіону. У Запорізькій області тільки у компанії «Азмол» в колективному договорі є пункт про матеріальну і медикаментозну допомогу ветеранам - колишнім працівникам заводу. Приєднання до Глобального договору стало логічним наслідком всієї діяльності підприємства за останні роки», - зазначив О.СТАХУРСЬКИЙ і додав: «Ми дуже раді, що досягли такого рівня соціальної відповідальності, що маємо право приєднається до Глобального договору - найбільшої і серйозної ініціативи в світі з корпоративної соціальної відповідальності бізнесу. Ми зобов`язуємося неухильно дотримуватися всіх принципів договору щодо прав людини, трудових угод, навколишнього середовища і боротьби з корупцією».

При цьому він підкреслив, що приєднання до Договору дозволить підвищити інвестпривабливість підприємства у зарубіжних інвесторів. «Участь в Глобальному договорі свідчить про високу відповідальність підприємства в цілому», - сказав О.СТАХУРСЬКИЙ.

У свою чергу фахівець з питань суспільно-приватного партнерства Представництва ООН в Україні Олена ПАНОВА зазначила, що «в Україні до Глобального договору ООН приєдналися вже 83 підприємства, що свідчить про бажання українського бізнесу брати на себе соціальні зобов`язання».

Довідка УНІАН. Глобальний договір був заснований ООН в 1999 році. Ініціатива спрямована на впровадження принципів соціальної відповідальності бізнесу на світовому рівні в 4 основних сферах: права людини, трудові відносини, навколишнє середовище і боротьба з корупцією. Членами мережі Глобального договору ООН в світі є 3 800 компаній. У 2005 році ініціатива була представлена в Україні.

ВАТ «Азмол» (м. Бердянськ, Запорізька обл.) - провідне підприємство з випуску масел і змащувальних матеріалів - включено в перелік підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Чисельність працюючих - 1 тис. 218 чоловік.

100% пакет акцій ВАТ «Азмол» знаходиться в управлінні Фонду держмайна України.