Поновлений за рішенням суду на посаді голови правління ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) Павло ОВЧАРЕНКО заявляє, що на сьогодні підприємство одержує українську нафту за контрактом з ВАТ "Укрнафта".

Як передає кореспондент УНІАН, про це П.ОВЧАРЕНКО повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Підприємство працює на понижених режимах, оскільки зупинений трубопровід - російський, підприємство одержує на сьогодні українську нафту за прямим контрактом з "Укрнафтою", - сказав він.

Відео дня

При цьому П.ОВЧАРЕНКО додав, що на листопад компанія планує придбати на аукціоні, який сьогодні проходить на УМВБ, близько 200 тис. тонн української нафти, і веде переговори з російськими компаніями ТНК, «Лукойл», “Сургутнефтегаз”, “Роснефть” та іншими загальним обсягом близько 300-350 тис. тонн.

За його словами, на сьогодні запаси нафти на заводі при роботі в мінімальному режимі - на 60% завантаження установок дають можливість працювати 12 днів.

Нагадаємо, у понеділок, 22 жовтня, прес-секретар російської компанії "Татнефть" Рустам РАФІКОВ сказав, що "Татнефть" припинила постачання нафти на "Укртатнафту".

Як повідомляв УНІАН, Сумський апеляційний суд 29 серпня своєю ухвалою поновив П.ОВЧАРЕНКА на посаді голови Правління ЗАТ «Укртатнафта». 19 жовтня П.ОВЧАРЕНКО приступив до роботи.

П.ОВЧАРЕНКО був звільнений з посади голови Правління "Укртатнафти" у вересні 2004 року.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» на рівні акціонерного капіталу відновила державний контроль над ЗАТ «Укртатнафта». На сьогодні на балансі компанії знаходиться 61,346% акцій «Укртатнафти».

Українська сторона протягом кількох років оскаржувала правомірність передачі компаніям SeaGroup International (США) і Amruz Trading (Швейцарія) 18,3% акцій "Укртатнафти".

ЗАТ «Укртатнафта» створене в 1994 році відповідно до указів Президентів України і Татарстану на базі Кременчуцького НПЗ. Проектна потужність підприємства становить 18,6 млн. тонн переробки нафти за рік.