19 жовтня об 11 годині 30 хвилин в УНІАН відбудеться прес-конференція  присвячена проблемам виноробства на Закарпатті. Учасники прес-конференції розкажуть про проблеми,   які спіткають сучасне виноробство України, запропонують продегустувати неповторного закарпатського вина та представлять найкращі сорти цього чудодійного напою.

Не секрет, що багато хто із закарпатців, їдучи до Києва в гості чи по роботі, бере із собою в якості презента пляшку справжнього закарпатського вина. Наш неповторний сонячний напій часто можна зустріти на багатьох вишуканих столичних презентаціях, вечірках чи раутах. Проте незабаром ситуація може докорінно змінитися. Україна ризикує втратити самобутню виноробну галузь.

Прес-конференція присвячена питанням легалізації приватного виноробства на Закарпатті, яке фактично опинилося поза правовим полем. Верховною Радою України було впроваджено грабіжницьку ліцензії на здійснення оптової торгівлі вином  у розмірі 500 тисяч гривень. Парадокс в тому, що приватний виробник вина не може на законних підставах продати власноруч виготовлений напій, бо одразу ж проти нього буде застосована стаття Карного Кодексу України про незаконне виготовлення та реалізацію підакцизних товарів.

Відео дня

Політична партія «Велика Україна» планує відправити з Ужгорода до Києва вантажівку із порожніми діжками. Їх розвантажать перед Секретаріатом Президента України – гаранта Конституції України, головного документа країни, який дає право на рівні можливості всім без винятку громадянам – у тому числі й на ведення бізнесу. Пропозиції щодо виправлення ситуації у виноробній галузі будуть передані особисто секретарю Президента України Віктору Балозі, який, до речі, є закарпатцем.

Завдання партії “Велика України” та виноробів Закарпаття - привернути увагу громадськості, представників влади, журналістів до засилля на полицях наших магазинів низькоякісного, часом навіть шкідливого для здоров”я людей, вина. В той час, коли  український ринок, не без підтримки влади, окупували  вина з Молдови та Грузії, закарпатське виноробство вимирає.

Учасники прес-конференції:

1. Руслана Абрамович – юрист партії “Велика Україна”.

2. Іван Данча – представник виноробів Закарпаття.

3. Олена Чабак – керівник проектів політичної партії “Велика Україна”.

4. Віталій Мещеряков – керівник закарпатської крайової організації партії “Велика Україна”.

Прес-служба

політичної партії “Велика Україна”

тел/факс: 8(044) 594 05 65

8(096) 939 16 70

e-mail: vukraina_nataliya@ukr.net