Майже у 80% українців є симптоми дисбактеріозу кишечника, про що свідчать результати дослідження в рамках програми «Поради лікаря — запорука здоров`я сім`ї, здоров`я нації», реалізовуваної в Україні з травня цього року.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН керівник програми Віктор ТКАЧУК.

За його словами, дані дослідження виявили науковий феномен - найменше схильні до дисбактеріозу кияни, народжені в 1986-1987 рр., і жінки, які були вагітні в цей період, і цей факт може докорінно змінити уявлення про наслідки Чорнобильської катастрофи.

Відео дня

Встановити даний факт допомогли лікарі. «Під час реалізації програми були безкоштовно поширені десятки тисяч флаконів вітчизняного препарату для лікування дисбактеріозу. Ми просили лікарів - учасників програми ретельно фіксувати кожну видачу у спеціальній формі-відомості. Таким чином, ми фактично підтвердили статистику: рівень захворюваності на дисбактеріоз кишечника залишається високим. Проте виявилось, що серед людей, які звернулися по допомогу до лікаря, майже немає народжених у роки аварії на ЧАЕС», - відзначив В.ТКАЧУК.

За його словами, вся статистична інформація буде передана кафедрі мікробіології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупіка для детального вивчення. Завдяки вітчизняним ученим може з`явитися нова методика профілактики і лікування дисбактеріозу, сказав В.ТКАЧУК.