У Київському академічному театрі оперети 14 жовтня відбудеться заключний тур конкурсу молодих балетмейстерів у жанрі сучасної хореографії “Погляд у майбутнє”.

Як повідомила на прес-конференції в агентстві УНІАН продюсер конкурсу молодих балетмейстерів, продюсер “Школи танцю Чапкіса” Вероніка КУХТІНА, завданням конкурсу є пропаганда сучасного хореографічного мистецтва в Україні та демонстрація робіт молодих балетмейстерів широкій аудиторії для привернення уваги до сучасного танцю, як одного з найбільш популярних та доступних для молоді жанрів сучасного мистецтва. Також, за словами В.КУХТІНОЇ, важливим завданням є розвиток міжнародних контактів з відомими балетмейстерами сучасного театру, проведення круглих столів та обговорення проблем та напрямків розвитку сучасного хореографічного мистецтва в Україні.

До завдань конкурсу також входить проведення мастер-класів за різними стилями сучасної хореографії та створення спільних хореографічних проектів з відомими європейськими та американськими балетмейстерами, а також організація концертів, як театральних труп - початківців, так і відомих.

Відео дня

У полуфіналі конкурсу візьмуть участь 18 балетмейстерів, 6 найкращих представлятимуть свої роботи в фіналі. Ввечері планується провести гала-концерт, в ході якого будуть представлені виступи переможців конкурсу „Погляд у майбутнє”; перфоменс американського хореографа Хіларі БРАЙАН за участю українських хореографів; хореографічні мініатюри українських балетмейстерів сучасної хореографії Алли РУБІНОЇ, Аніко РЕХВІАШВІЛІ, Лілії КЛИМЧУК, Тетяни БОРИСЕНКО, Антона ОВЧИННИКОВА у виконанні артистів балету Національного академічного театру опери та балету, Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, театру сучасної хореографії „Сузір’я Аніко”, артистів творчої майстерні „Леліо”, театру танцю „Модус-Ніка”, танцювальної компанії „Блек Оранж”.

В журі конкурсу входять заслужений артист України, лауреат міжнародних конкурсів, голова журі телевізійного конкурсу “Танці з зірками” Григорій ЧАПКІС, балетмейстер, художній керівник компанії Armstrong Jazz Ballet (Париж) Джеральдин АРМСТРОНГ, балетмейстер, художній керівник Hilary Bryan Dance Theater (Оукланд, США) Хилари БРАЙАН, балетмейстер, художній керівник театру сучасної хореографії „Сузір’я Аніко” (Київ) Аніко РЕХВІАШВІЛІ, заслужена артистка України, лауреат Міжнародного конкурсу артистів балету ім. Сержа Лифаря Алла РУБІНА.

Як зазначив директор конкурсу молодих балетмейстерів, викладач “Школи танцю Чапкіса” Антон ОВЧИННИКОВ, до участі в конкурсі допускаються балетмейстери віком до 30 років.

Він висловив переконання, що такий конкурс стане традиційним. Роботи переможців планується представити в збірному концерті.