Директор ДП «Служба міжнародних автомобільних перевезень» Анатолій ТКАЧЕНКО заявляє про процес рейдерського захоплення підприємства, що ініціював міністр транспорту і зв`язку Микола РУДЬКОВЬСКИЙ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми просимо підтримки, ми розповідаємо про так зване рейдерське захоплення підприємства, ми не чекали цього, ми не захищені зараз, тому що сам міністр транспорту та зв`язку України пан РУДЬКОВСЬКИЙ ініціював це», - заявив він.

Відео дня

Як повідомив А.ТКАЧЕНКО, починаючи з 2-го кварталу ц.р., М.РУДЬКОВСЬКИЙ чинив на нього тиск із метою працевлаштування в СМАП представників Соцпартії України. При цьому ці люди не були фахівцями в галузі автотранспорту й перевезень. «У деяких випадках ми були вимушені поступитися - оскільки над нами міністр», - зазначив А.ТКАЧЕНКО.

За його словами, у вересні М.РУДЬКОВСЬКИЙ вимагав працевлаштувати ще 10 його однопартійців і отримав відмову. Після цього 24 вересня вийшли накази Мінтрансзв`язку: №845 - про звільнення А.ТКАЧЕНКА і №846 - про призначення виконуючого обов`язки директора.

А.ТКАЧЕНКО вважає своє звільнення незаконним, оскільки в той час він перебував на лікарняному, його контракт закінчується в 2010 році. Крім того, він не згоден із причинами звільнення: за неефективне використання й зберігання майна. За його словами, в СМАП не було проведено перевірку, яка б констатувала ці проблеми.

У той же час він зазначив, що сам міністр користувався грошима СМАП, щоб сплатити свої чартерні польоти за кордон. «Напевно, це й призвело до неефективного використання майна», - сказав А.ТКАЧЕНКО. Він також звинуватив М.РУДЬКОВСЬКОГО в «кадровій чехарді» в пунктах пропуску, в неучасті міністра в переговорах про збільшення кількості дозволів на міжнародні перевезення, внаслідок чого автомобілі українських перевізників простоюють.

Як зазначив А.ТКАЧЕНКО, він звертався до прем`єр-міністра України, і 4 жовтня накази Мінтрансзв`язку №845 і 846 було скасовано розпорядженням Кабміну. Проте цього ж дня М.РУДЬКОВСЬКИЙ призначив в.о. директора СМАП Сергія СЛОБОДЯНЮКА. За словами А.ТКАЧЕНКА, вчора, 8 жовтня, він вийшов із лікарняного і, відповідно до рішення уряду, повернувся на робоче місце, проте, як виявилося, С.СЛОБОДЯНЮК забрав печатку підприємства. Більш того, повідомив А.ТКАЧЕНКО, за цей час було внесено зміни до Статуту підприємства, якими посаду директора змінено на гендиректора з тим, щоб А.ТКАЧЕНКО не зміг відновитися через суд, а також дозволено відведення земель, що належать СМАП.

У зв`язку з цим А.ТКАЧЕНКО розраховує на підтримку асоціацій автоперевізників і на реакцію уряду. Завтра конференція СМАП винесе свою постанову щодо внесення Мінтрансзв`язку змін до статуту підприємства, повідомив він.

А.ТКАЧЕНКО зазначив, що всі ці дії можуть паралізувати роботу в пунктах пропуску на кордоні.