Молодіжне об`єднання "Всеукраїнський Союз молодих підприємців і бізнесменів" (ВСМПБ) ініціює розробку й запровадження державної програми підтримки молодіжного підприємництва.

Про це повідомила голова ВСМПБ Діана МКРТЧЯН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, така програма діяла в Україні до 2005 року.

Відео дня

Д.МКРТЧЯН зазначила, що держпрограма підтримки молодіжного підприємництва передбачає, окрім навчальних модулів і створення інформаційних центрів, ще й видання спеціалізованої літератури, створення інформаційного сайту тощо.

При цьому вона додала, що ВСМПБ веде роботу з податковими органами щодо створення інформаційно-довідкових служб і введення в дію спрощеної системи реєстрації підприємців.

Також Д.МКРТЧЯН повідомила, що 6 жовтня в Києві пройде друга міжнародна конференція "Молодіжне підприємництво: розвиток співпраці".

Згідно з поширеним на прес-конференції прес-релізом, за даними соціологічних досліджень, підприємництвом в Україні хочуть займатися понад 40% молодих людей віком до 28 років. Проте розвиток молодіжного підприємництва стримується низкою чинників. Зокрема, це високий рівень оподаткування, часто непрозоре й суперечливе законодавство, недостатньо дієві механізми сприяння підприємцям, відсутність у більшості молодих громадян практичного досвіду, невідповідність освіти реальним економічним вимогам.