6 жовтня 12.30  відбудеться прес-конференція на тему: “Інновація у сфері освіти”. У прес-конференції  братимуть участь директор Школи Махаріши Епохи Просвітлення Ешлі Дінз, міжнародний представник ТОВ “МVOА” в Україні Йоахім Клас, проф..Донецького держуніверситету управління Юрій Комар, зав.лабораторією фізіологічної кібернетики та психофізіології КНУ ім..Т.Шевченка, д.б.н., проф. Юрій Горго, представник Херсонського земляцтва Людмила Наумова, почесний гетьман українського козацтва Володимир Мулява.

Е.Дінз, доктор філософії, директор Школи Махаріши Епохи Просвітлення (США), провів серію конференцій по Україні з 1 по 5 жовтня  - в Києві, Тернополі, Херсоні та області, у місті Харкові. Найбільш успішний освітянин приїхав до України  в рамках свого європейського турне, щоб поділитися своїми секретами ідеальної освіти і розказати, як створювати школи , в яких діти розвиваються за відсутності насилля, стресу, алкоголю і наркотиків, разом з тим повністю розкриваючи свій розумовий потенціал, на противагу використання загальноприйнятих 5-10% розумових здібностей.

Як так сталося, що маленька загальноосвітня школа всього на 500 учнів, в провінціальній місцевості центрально-західної Америки, досягла успіхів, якими не може похвалитися жодна інша школа в світі. Згідно академічного тестування результати учнів школи входять в 1% кращих, вони виграли більш ніж 100 олімпіад і конкурсів штату в категоріях спорту, науки, математики, театру, мистецтва та письменництва, змагаючись з 460 000 іншими старшокласниками штату Айова, а також в загальнодержавних олімпіадах Америки у театральних та мистецьких конкурсах і в чотирьох міжнародних змаганнях з творчого рішення проблем.

Відео дня

Д-р Дінз пояснює, що секрет полягає в простій розумовій техніці, що називається Трансцендентальна Медитація. Вона дозволяє розвинути повний потенціал мозку. Багато наукових досліджень (в цілому понад 600 досліджень, проведених в 200 університетах в усьому світу) підтверджують, що практика ТМ веде до значних покращень не тільки розумових здібностей і творчості, а й здоров’я, впевненості в собі, поведінці, в той час як рівень стресу, вживання алкоголю та наркотиків, та аморальності поведінки значно зменшуються. Д-р Дінз також поділився дечим навіть більш неймовірним. Більш як 50 наукових досліджень засвідчили, що коли люди практикують разом практику ТМ і програму ТМ-Сідхи, навколо них відбуваються значні зміни в оточені, що можна виміряти. В усіх сусідніх містах відбувається зниження злочинності та нещасних випадків, послаблення корупції, і люди природно починають жити в більш здоровий та гармонійний спосіб. Позитивні зміни в розумі людини поширюються в оточені, як хвилі на поверхні озера.

Грандіозні чудеса трапляються, коли така техніка практикується молодими людьми, в яких мозок перебуває в процесі розвитку. Все що необхідно зробити дітям, щоб досягнути такого результату, так це практикувати ТМ протягом 20 хвилин вранці та ввечері, як частину розкладу тижня. Д-р Дінз пояснював, як учні однієї школи можуть сформувати групу, достатнього розміру, щоб створити позитивний вплив на сусідні міста, область, чи навіть всю країну. Е.Дінз  впевнений, що будь-яка школа в Україні може досягнути подібних успішних результатів, зробивши декілька незначних доповнень в розкладі тижня. У нас буде світле майбутнє, якщо молоді люди навчаться використовувати свій мозок правильно.

Україна не повинна очікувати 10 років, доки нове покоління здобуде освіту. Це щось таке, що може бути створене на протязі неділь чи місяців, завдяки моментальному соціальному ефекту, що створюється групою практикуючих ТМ.

Після відвідування Школи Махаріши і зустрічі з учнями освітяни сказали, що д-р Дінз володіє найбільшим секретом в світі. Зараз він подорожує по Європі і ділиться простотою цього секрету. Фактично, успіх школи д-ра Дінз повторили в Англії, Голландії, Південній Африці, В’єтнамі, Індії та багатьох інших країнах світу. Трансцендентальна Медитація не обмежена якоюсь певною культурою або релігією. Це проста розумова практика, що працює однаково добре в любій частині світу.