Фракція Партії регіонів у Київській міській раді має намір звернутися до судових і правоохоронних органів з приводу порушення регламенту роботи сесії міськради, що відбулася 1 жовтня.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН народний депутат України V скликання, голова Київського міського відділення Партії регіонів Василь ГОРБАЛЬ.

За його словами, вчора разом із головою фракції партії в Київраді він подав запити стосовно можливості отримання проектів рішень Київради від 1 жовтня, а також результатів їх голосування.

Відео дня

"Наразі є надзвичайно важким процес отримання цієї інформації”, - підкреслив В.ГОРБАЛЬ. Разом із тим, він повідомив, що має інформацію, що рішення останньої сесії Київради “вже лежать на підписі у Київського міського голови і їм присвоєні відповідні номера”. Хоча, додав В.ГОРБАЛЬ, “є дуже багато рішень, прийнятих по земельним ділянкам стосовно приватних забудовників – село Троєщина, Жуляни - які роками лежать на підписі і їм не присвоюються так оперативно номера”.

За словами лідера столичних “регіоналів”, тільки-но з секретаріату буде отримано відповідь щодо зробленого ними запиту, якусь інформацію щодо рішень сесії 1 жовтня, відбудеться засідання фракції, на якому буде вивчено якість проектів рішень і безпосередньо самих рішень, які вже були прийняті Київрадою.

“Власне, постійне порушення регламенту, порядку висвітлення як роботи самої сесії, так і її результатів, рішень - є основними претензіями фракції Регіонів до керівництва Київради. Після отримання, аналізу цієї інформації, я переконаний, що ми будемо звертатись не тільки до суду, а до правоохоронних органів”, - сказав В.ГОРБАЛЬ.

Він додав, що обов’язково має бути вивчена ситуація з голосуванням дублікатами карток депутатів, які не були присутні на сесії.

“Люди, які перебували за кордоном, активно голосували в залі. Аргументація, що наш колега ось-ось вийшов до буфету і зараз зайде, і його карткою хтось проголосував, до цієї інформації ще можна ставитися спокійно. Але коли людина знаходилась за кордоном і використовували дублікат його картки, напевно це треба вивчити. Тим більше, що на сесії були питання, які приймалися 61 голосом, тому є сумнівність з точки зору легітимності цих рішень”, - зазначив керівник столичних “регіоналів”.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Київрада без участі фракцій БЮТ, Партії регіонів і Групи Кличка підтримала виділення більш як 400 земельних ділянок, які були внесені до порядку денного сесії без інформації про ці землі, окрім реєстраційного номера справи.

На переконання депутатів від БЮТ та групи Кличка, сесія Київради 1 жовтня була проведена саме в цей день (після парламентських виборів), щоб ухвалити рішення про виділення такої кількості землі.

Під час сесії трапилась бійка між представниками промерської більшості та опозиції через те, що “бютівці” намагалися забрати картку для голосування депутата, який перебував у цей день поза межами України, однак його голос зараховувався у результат голосування. Опозиція заявила про використання таким чином близько 15 депутатських карток.

Лідер депутатської групи Кличка у Київраді Віталій КЛИЧКО заявив, що за підрахунками експертів та депутатів, 1 жовтня Київрада роздала понад 2 тис. гектарів київської землі. Він також сказав, що опозиція оскаржить ці рішення Київради.