Слов`янська партія в суді оскаржить обрання Віктора ЮЩЕНКА Президентом України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив перший заступник голови партії Олександр ЛУЗАН.

Він нагадав, що Слов`янська партія завжди вважала незаконним проведення 3-го туру президентських виборів у 2004 році і ніколи не визнавала його результатів. За його словами, партія завжди добивалася перегляду прийнятих тоді рішень і проведення нових, чесних президентських виборів.

Відео дня

Сьогодні Слов`янською партією підготовлений позов за обставинами, що знову відкрилися, з вимогою відмінити результати третього туру президентських виборів у 2004 році. О.ЛУЗАН зазначив, що за такими позовами немає терміну давності. “Прецедент перегляду результатів виборів на подібних підставах давно створений помаранчевою владою, коли через два роки після обрання БОДЕЛАНА мером Одеси результати виборів були скасовані”, - додав він.

Один з лідерів Слов`янської партії пояснив, що сьогодні, завдяки рішенню Вищого адміністративного суду, виникли правові підстави для такого позову. Річ у тім, що Закон про Центральну виборчу комісію, який діяв у 2004 році, не допускав можливості дострокового припинення повноважень членів ЦВК інакше як за їх власним бажанням, так і в разі зміни громадянства або смерті. А дострокове припинення повноважень всього складу ЦВК взагалі не допускалося. Така можливість була внесена до Закону тільки в 2007 році.

За словами О.ЛУЗАНА, задоволення судом позову Валерія БОНДИКА, котрий визнав незаконним його звільнення як члена ЦВК, означає нелегітимність всього складу Центральної виборчої комісії на чолі з Ярославом ДАВИДОВИЧЕМ, обраної напередодні третього туру президентських виборів і незаконність усіх прийнятих цією комісією рішень. Оскільки цей факт був встановлений вищою судовою інстанцією тільки 20-го вересня 2007 року і на момент розгляду судом скарг на результати третього туру президентських виборів відомий не був, це дає юридичну підставу переглянути рішення про законність обрання В.ЮЩЕНКА Президентом внаслідок обставин, які відкрилися.

О.ЛУЗАН додав, що позов найближчим часом буде поданий, і “ми віримо, що Вищий адміністративний суд України, визнавши факт незаконності звільнення всього складу ЦВК на чолі з Сергієм КІВАЛОВИМ, піде в цій справі до кінця, скасує незаконні рішення нелегітимною ЦВК ДАВИДОВИЧА і в Україні таки відбудуться чесні президентські вибори”.