Бердянський міський голова, віце-президент асоціації мерів міст України, кандидат в народні депутати від Блоку Литвина Валерій БАРАНОВ переконаний, що в Україні тарифи на житлово-комунальні послуги будуть збільшуватися постійно.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН, коментуючи на прохання кореспондента агентства, заяви представників Партії регіонів, що у наступному році не очікується збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відео дня

“Тарифи будуть збільшуватися регулярно”, - сказав В.БАРАНОВ. За його словами, ті політичні сили, які запевняють, що тарифи не будуть зростати “дурять суспільство”. В.БАРАНОВ наголосив, що тарифи на ЖКП залежать від собівартості їх складових. “Тарифи мають змінюватися автоматично і без політиків”, - сказав мер Бердянська. При цьому В.БАРАНОВ не зміг спрогнозувати, наскільки в наступному році в Україні можуть зрости тарифи, обґрунтовуючи це тим, що в кожному регіоні вони будуть різними. “Наскільки тарифи зміняться - покаже час”, - сказав він.

В.БАРАНОВ також виступив з критикою стосовно проекту держбюджету на 2008 рік, оскільки він не вирішує жодних проблем регіонів та не сприяє розвитку місцевого самоврядування. За його словами, держбюджет має формуватися виключно після того, як будуть сформовані місцеві бюджети. “Бюджет має формуватися не згори донизу, а знизу догори”, - сказав В.БАРАНОВ. Крім того, мер Бердянська виступає за те, аби 60% прибутків, які заробляють територіальні одиниці, залишалися безпосередньо у них. За його словами, це дасть змогу ефективніше вирішувати проблеми регіонів.

Як повідомляв УНІАН, 24 вересня міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ під час передвиборних теледебатів з представниками Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» на Першому національному телеканалі заявив, що Партія регіонів обіцяє, у разі її перемоги на виборах, не підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги.

«Сьогодні питання стабільності ціни на газ вирішене, тому в цілому для країни чекати такої тенденції не потрібно», - сказав він, відповідаючи на запитання ведучого, чи буде підвищення тарифів. О.ПОПОВ пояснив, що основою ціни за комунальні платежі є ціна на енергоносії.