Адвокати лідера блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрія ЛУЦЕНКА вважають спробою політичної дискредитації ряд порушених Генеральною прокуратурою України кримінальних справ, які потім були закриті судами. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив один із адвокатів Ю.ЛУЦЕНКА Віктор ВАСИЛЮК.

«Відверта брехня та надумані кримінальні справи - це дії влади (коаліції – УНІАН), спрямовані на дискредитацію популярного політика Юрія ЛУЦЕНКА», - сказав він.

При цьому ВАСИЛЮК нагадав, що київськими судами були закриті кримінальні справи, в яких Ю.ЛУЦЕНКО обвинувачувався в незаконній видачі вогнепальної зброї, яка насправді є відзнакою МВС; і наявності у нього ізраїльського громадянства, а також у причетності до нанесення збитків державі на понад 1,5 мільярда гривень під час керування МВС.

Відео дня

Також, за словами адвоката, наразі у стадії розгляду в Шевченківському райсуді столиці знаходиться ще одна справа за скаргою Ю.ЛУЦЕНКА щодо розповсюдження недостовірної інформації тижневиком «Українська столиця». Втім, В.ВАСИЛЮК поки не сказав, що саме було приводом для подання скарги, оскільки наразі представники сторони відповідача не з’являються на судові засідання, чим, на його думку, намагаються затягнути розгляд справи.

Також В.ВАСИЛЮК зазначив, що після виборів Ю.ЛУЦЕНКО оскаржуватиме ще низку недостовірних фактів, які були розповсюдженні в окремих ЗМІ.