В Україні розробляється Стратегія сталого розвитку туризму і курортів. Про це сьогодні, виступаючи на “круглому столі” в УНІАН, повідомив голова Державної служби туризму і курортів Анатолій ПАХЛЯ.

За його словами, для забезпечення подальшого розвитку туризму і курортів в Україні держава повинна передбачити комплекс заходів, спрямованих на стримування стихійного розвитку туризму, встановлення балансу між збереженням туристичних ресурсів, економічними інтересами, соціальними потребами та туристичною діяльністю.

“Забезпечення сталого розвитку туризму і курортів є необхідною передумовою формування якісного та конкурентоспроможного національного продукту”, - сказав А.ПАХЛЯ.

Відео дня

Він повідомив, що розробкою Стратегії займається Науковий центр розвитку туризму. Зокрема, центром створено 11 тимчасових робочих груп по Україні, до складу яких увійшли провідні науковці та фахівці, які займаються питаннями туризму. Всього залучено 44 доктори та кандидати наук.

А.ПАХЛЯ додав, що до 1 грудня цей документ має бути прийнятим.

За його словами, впровадження Стратегії має створити сприятливі передумови для концентрації існуючих організаційно-фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів держави на розв’язанні найгостріших проблем сфери туризму, розвитку найцінніших туристичних ресурсів, забезпеченні захисту економічних інтересів держави від реальних та потенційних загроз у сфері туризму та внутрішньому та міжнародному туристичних ринках.