У Києві презентовано спільний проект страхової компанії “ІнтерТрансПоліс” та Комунальної аварійно-рятувальної служби “Київська служба порятунку” під назвою “Безпечне майбутнє”, спрямований на попередження виникнення надзвичайних ситуацій на техногенно-небезпечних підприємствах Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулася сьогодні в агентстві УНІАН.

Голова правління Акціонерної страхової компанії “ІнтерТрансПоліс” Сергій КОРОТЕНКО зазначив, що вже спільно розроблена технологічна карта, згідно з якою кошти, отримані від підприємства, яке страхується, використовуються на профілактичні заходи щодо запобігання виникнення надзвичайної ситуації.

Відео дня

За його словами, в технологічній карті поетапно розписано розвиток подій, які можуть відбуватися на підприємстві.

“Насамперед, служба порятунку виконує асистуючі функції, виїжджає на техногенно-небезпечні підприємства, оглядає їх, також ми поквартально будемо проводити навчання працівників, які відповідають за ці небезпечні об’єкти”, - сказав С.КОРОТЕНКО.

У свою чергу командир Служби порятунку КМДА Роман ТКАЧУК зазначив, що цей спільний проект є пілотним і на основі його результатів можна буде оцінити, наскільки легше від цього стало самим підприємствам та міській адміністрації.

За його словами, Служба порятунку вже давно виношувала ідею створення такого проекту. “Цей проект - це спільна ідея, яка народилася між муніципальною службою і страховою компанією “ІнтерТрансПоліс”, - додав він.

Р.ТКАЧУК також пояснив механізм проведення самого проекту. За його словами, страхова компанія страхує техногенно-небезпечне підприємство, а Служба порятунку виконує функцію аварійно-рятувальної служби.

Присутній на прес-конференції начальник управління зі страхування “ІнтерТрансПоліс” В’ячеслав САВЧУК зазначив, що сьогодні в Києві знаходиться 24 хімічно-небезпечних підприємств. За його словами, спільно зі Службою порятунку під час укладення договору з підприємством проводиться оцінка об’єкту. “Основне наше завдання і ціль цього проекту - це не компенсація матеріальних витрат, а запобігання і попередження самої небезпечної події”, - зазначив В.САВЧУК.

За його словами, після оцінки підприємства проводиться навчання персоналу, розроблення аварійної картки підприємства, у випадку, якщо щось трапиться, кожний співробітник підприємства знатиме свої дії на момент аварії. “А грамотний персонал - це зменшення ризику виникнення самої аварії, зменшення часу на її ліквідації, а значить - і зменшення тієї шкоди, яка може бути нанесена як людям, які знаходяться на цій території, так і навколишньому середовищу”, - додав він.