25 вересня 2007 року відбудеться прес-конференція за підсумками проведення Київського міжнародного екологічного форуму, організований громадською організацією «Євразійська Федерація Зелених» та Партією Зелених України. У конференції «Європа-Азія: співпраця заради сталого розвитку» брали участь представники неурядових організацій та політичних партій з 18 країн світ, які обговорювали питання екологічної безпеки в контексті сталого розвитку. Крім того, особлива увага зверталася на безвідповідальності політиків щодо можливих техногенних загроз.

Учасники конференції були одностайними у думці, що атомна енергетика, яка активно просувається в Україні, Росії, Фінляндії, Литві, є помилковим шляхом розвитку енергетики, оскільки вона не вирішує проблеми енергетичної безпеки, не сприяє зупинці глобальної зміни клімату, збільшує ризик ядерного розповсюдження і небезпечних катастрофічних наслідків через накопичення ядерних і радіоактивних відходів.

В конференції братимуть участь генеральний секретар громадської організації «Євразійська Федерація Зелених», член Політради ПЗУ Андрій Конеченков, дипломат, директор інституту сталого розвитку Юрій Щербак, міжнародний секретар Партії Зелених Мальти, делегат Європейської Партії Зелених  Наталі Дебоно, заступник редактора журналу «Територія: сталий розвиток» Ігор Кирильчук.

Відео дня

Початок прес-конференції о 12.00

Адреса: м. Київ,

вул. Трьохсвятительська 11

Акредитація за телефонами:

8 044 279 63 17

8 067 500 90 75