Всеукраїнське громадське об’єднання регіонів України “Український народний блок” ініціює внесення змін до першої статті Конституції України, в якій визначити ціль і завдання громадян України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник директора Департаменту економічного співробітництва виконкому СНД Віктор ПИСЬМАК.

Зокрема, він зазначив, що перша стаття Конституції України передбачає, що Україна - суверенна, незалежна, демократична, правова держава, проте ніде в Конституції не вказано “ціль об’єднання українців в державу Україна”.

Відео дня

В.ПИСЬМАК зазначив, що Блок виступає за внесення зміни в першу статтю Конституції, де б було вказано наступне: “Україна – це добровільне об’єднання громадян з метою підвищення особистого достатку, шляхом спільного використання національних ресурсів, і передача культурних, матеріальних цінностей, економічного, екологічного та інтелектуального потенціалу наступним поколінням”.

На його думку, коли така стаття з’явиться в Конституції, “тоді можна вибудовувати все нормативно-законодавче поле з посиланням на цю ціль”.

“Тоді і всі органи державного правління будуть виконувати ті функції, які визначені цією ціллю”, - додав В.ПИСЬМАК.

Він також зазначив, що єдиний шлях, завдяки якому можна покращити добробут держави, – це розвиток промисловості на основі найновіших технологій. Також, за його словами, необхідно розвивати енергетичну базу. В.ПИСЬМАК зазначив, що згідно з оцінками іноземних експертів, Україні необхідно 450 млрд. дол. для того, щоб вийти на рівень розвинутих країн.

У свою чергу присутній на прес-конференції виконавчий директор Благодійного фонду підтримки інтелектуальних ініціатив “Славія” Віталій МАКСЮТЕНКО зазначив, що в програмі Блоку є також дуже серйозні розробки, які стосуються підвищення рівня використання інтелектуального потенціалу та підвищення ефективності економіки.

Також він повідомив, що Блок формується на основі громадських організацій, кожна з яких пропонує свої ініціативи.

Крім цього, президент благодійного фонду “Ветеран” Ольга ЛАВРИНЕНКО зазначила, що її фонд працює над розробкою багатьох благодійних проектів, а саме: “Ветерани – теплий дім”, “Молодь вулиці”, “Ліга прийомних сімей”, “Діти-сироти” та багато інших.