Останні заяви лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА про те, що Партія регіонів може не брати участі у виборах, призведе до втрати голосів виборців.

Про це сказав голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень „Соціовимір”, директор Міжнародного інституту демократій Сергій ТАРАН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Його заяви б’ють по самому ЯНУКОВИЧУ, тому що подібні заяви фактично в останній тиждень виборів демобілізують власний електорат. Це означає те, що ЯНУКОВИЧ посилає своїм потенційним виборцям сигнал: ці вибори нічого не вирішать, в дужках: можете на них не йти”, - зауважив експерт.

Відео дня

С.ТАРАН назвав цю тенденцію дуже небезпечною для Партії регіонів. На його думку, найближчим часом “регіони” зрозуміють цю небезпеку втрати голосів і повернуться до тієї риторики, що вибори відбудуться і всі сторони визнають їх результати.

У свою чергу, політолог, кандидат у депутати від БЮТ Володимир ПОЛОХОЛО зауважив, що ці заяви можна розцінити як шантаж на адресу Президента України Віктора ЮЩЕНКА і БЮТ.

Він погодився, що вона зашкодить самій Партії регіонів – «буде ефект бумеранга: чим більше таких заяв, тим менше шансів отримати додаткові голоси”, - зауважив В.ПОЛОХАЛО, додавши, що особливо це стосується тих виборців, які визначатимуться в останній момент, а таких, за останніми соціологічними опитуваннями, понад 10%.

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня Партія регіонів заявила, що не братиме участі «в авантюрі під назвою «Вибори-2007», якщо проти неї продовжуватимуться провокації.

«Партія регіонів попереджує: якщо цинічні провокації наших опонентів, посиленими темпами підготовлюваних до масштабних фальсифікацій народного волевиявлення, продовжуватимуться, Партія регіонів готова переглянути питання своєї участі в дострокових парламентських виборах. Ми не братимемо участь в авантюрі під назвою «Вибори–2007», в яких результати можуть бути визначені представниками Банкової, а після - «підтверджені» в підконтрольних ним же судах», - йдеться в заяві.