Створення на дострокових парламентських виборах “Християнського блоку” є вимогою часу. Про це заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН лідер блоку Сергій БАЛЮК.

Він зазначив, що блок сповідує ідеологію, яка основана на християнському світогляді і на християнській моралі. При цьому С.БАЛЮК наголосив, що в майбутньому парламенті блок відстоюватиме “ті позиції, ті закони, які служитимуть благу України і її громадян”.

Лідер блоку вважає, що 30 вересня Україна “буде трошки здивована рейтингами, який набере “Християнський блок” на виборах. Він переконаний, що блок має шанси подолати 3% бар’єр.

Відео дня

Говорячи про матеріал, який був опублікований в газеті “Сегодня” щодо нібито замовного рейтингу блоку в соціологічних дослідженнях В.БОНДАРЕНКА, С.БАЛЮК наголосив, що вони ніяких соцопитувань не замовляли. За його словами, блок вимагає від газети, щоб в такому ж обсязі були опубліковані матеріали про блок - “матеріали, які ми їм надамо”.

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня голова ради директорів Інституту політичних та соціологічних досліджень ім. Т.Г.Шевченка Володимир БОНДАРЕНКО на прес-конференції повідомив, що рейтинг блоку, згідно з опитуванням, становить 2,5%. 7 вересня газета надрукувала матеріал, в якому йшлося, що цей рейтинг був замовлений газетою, кореспондент якої представлявся помічником одного з кандидатів від блоку. В.БОНДАРЕНКО назвав всю цю історію “провокацією”.

Кандидат у народні депутати від “Християнського блоку” Володимир ГАРБАР вважає, що “поява Християнського блоку - це маленька ластівка того величезного духовного руху, який пройде знизу і змінить і лице, і клімат нашої держави”. За його словами, хоча церква відділена від держави, але в церквах проводиться 40-денна молитва за Україну, за вибори.

Як повідомляв УНІАН, “Християнський блок” було створено для участі у позачергових виборах до Верховної ради 30 вересня на об’єднавчому з’їзді Соціально-християнської партії та Всеукраїнської політичної партії “Екологія та Соціальний захист” 20 серпня.