Фракція Партії регіонів в Київській міській раді сьогодні на засіданні Президії міськради вдруге порушить питання про проведення позачергової сесії 27 вересня.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН народний депутат України, голова Київського міського відділення Партії регіонів Василь ГОРБАЛЬ.

Він зазначив, що минулої п’ятниці, 14 вересня, керівництву Київради було направлено звернення щодо необхідності проведення позачергової сесії міської ради. Під заявою фракція зібрала підписи 21 депутата. За словами В.ГОРБАЛЯ, був розрахунок, що ініціатива буде підтримана підписами та відповідним документом від предстаників фракції БЮТ, а також фракцією Кличка, однак цього не відбулося.

Відео дня

“У п’ятницю ми подали відповідні підписи і заяву від депутатів Київради: у повному складі від депутатської фракції Регіонів, та долучились ще депутати АНДРІЄВСЬКИЙ, КОВАЛЕНКО, БРОДСЬКИЙ та ще ряд депутатів. Ми також розраховували, що нашу ініціативу, наскільки ми ознайомились із засобами масової інформації та зрозуміли з консультацій з представниками того ж БЮТу і фракції Кличка (останнім можливо було складно приймати це рішення з огляду на те, що їх лідер перебуває за кордоном на реабілітації після травми) підтримають їхні представники. Блоку Тимошенко не заважали жодні травим їхніх лідерів, на жаль, їхні підписи - це 25 депутатів - так і не дійшли до міської ради. Тому ми ще зробимо чергову спробу”, - сказав В.ГОРБАЛЬ.

За його поясненням, сьогоднішня погоджувальна рада має розглядати питання проведення сесії 1 жовтня.

“Ми вважаємо, що прийняття рішення про проведення сесії 1 жовтня – це досить абсурдне рішення з огляду на те, що ніч з 30 вересня на 1 жовтня в нас буде досить емоційною з точки зору і переживань, і роботи депутатів Київради, які в більшій частині будуть залучатися в якості, наприклад, спостерігачів, членів дільничних комісій. Тому говорити про об’єктивність роботи сесії 1 жовтня звичайно не приходиться. Ми будемо вимагати проведення сесії, і сподіваємось на підтримку решти кола по депутатському корпусу, 27 вересня”, - зазначив В.ГОРБАЛЬ.

За його словами, до порядку денного позачергової сесії, а якщо не вдасться відстояти цю ініціативу, то на сесію, що відбудеться у першій декаді жовтня, фракція пропонуватиме внести й питання про недовіру секретарю Київради Олесю ДОВГОМУ.

За припущенням В.ГОРБАЛЯ, БЮТ в Київраді до цього часу не зміг надати свої підписи за проведення позачергової сесії можливо тому, що цій фракції вже тяжко зібрати 25 своїх депутатів і на сьогодні "їх вже менше”.

Довідка УНІАН. Для призначення засідання позаргової сесії Київради необхідна підтримка понад третини депутатсього корпусу, тобто не менше 41 депутата (в Київраді 120 депутатів).

Чергове пленарне засідання сесії Київради, заплановане на 13 вересня, було перенесене на жовтень. Коментуючи це рішення, заступник Київського міського голови – секретар Київради О.ДОВГИЙ сказав, що воно було прийняте за підсумками Погоджувальної ради абсолютною більшістю голів фракцій. За його інформацією, перенесено засідання лише у зв`язку з тим, що абсолютна більшість депутатів задіяна у виборчому процесі.

Після цього фракція Партії регіонів заявила категоричний протест щодо перенесення двох пленарних засідань Київради з вересня (13 і 26 вересня) на жовтень. Столичні «регіонали» заявили про одноосібне рішення керівництва Київради про перенесення сесій.

Свою ініціативу про скликання позачергової сесії Київради для введення мораторію на продаж землі, на забудову історичної частини Києва та для висловлення недовіри столичному меру Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ та секреатрю Київради О.ДОВГОМУ висловили також у фракції БЮТ Київської міської ради.