Вільні профспілки залізничників України вимагають від Миколи РУДЬКОВСЬКОГО подати у відставку з посади міністра транспорту і зв`язку.

Про це заявив голова Вільних профспілок залізничників України Григорій НЕДВИГА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, Вільні профспілки залізничників прийняли відповідне звернення до міністра. «Звертаємося до Вас з вимогою піти у відставку. Ми сподіваємося, що у Вас ще збереглося поняття честі та гідності, щоб визнати свою професійну непридатність на цій посаді», - говориться у зверненні.

Відео дня

«Ми, залізничники з великим практичним досвідом, ще не бачили за роки незалежності нашої України такого непрофесійного керівника, ніхто з Ваших попередників не ухвалював стільки не потрібних для галузі абсурдних рішень, не висував стільки прожектерських планів, які дискредитують нашу галузь і Україну в очах всієї світової спільноти», - зазначають залізничники у зверненні до М.РУДЬКОВСЬКОГО.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня РНБО визнав за необхідне усунути М.РУДЬКОВСЬКОГО від виконання повноважень міністра транспорту і Нестора ШУФРИЧА - від виконання повноважень міністра з надзвичайних ситуацій.

Прем`єр-міністру Віктору ЯНУКОВИЧУ було доручено вжити заходів на виконання зазначених рішень РНБО.

6 вересня Президент Віктор ЮЩЕНКО підписав укази, якими ввів у дію рішення РНБО про усунення М.РУДЬКОВСЬКОГО і Н.ШУФРИЧА від виконання повноважень міністрів.

На сьогоднішній день Кабмін не вжив відповідних заходів на виконання зазначених рішень.