Німецький транснаціональний концерн DEKRA через дочірню компанія “DEKRA Експерт Україна” готовий впроваджувати в нашій державі німецький досвід підвищення безпеки на дорогах.

Про це сьогодні на прес-конференцій в УНІАН заявив представник компанії “DEKRA Експерт Україна” Олег ГОЛУБЕНКО.

Він повідомив, що DEKRA є провідною незалежною експертною організацією Європи в галузі автомобільного транспорту.

Відео дня

За словами О.ГОЛУБЕНКА, головною метою компанії є просування на український ринок сучасних європейських технологій в цій галузі, підвищення експлуатаційної ефективності автотранспортної техніки та безпеки дорожнього руху.

Він також розповів, що Німеччина є однією із найблагополучніших європейських держав стосовно безпеки дорожнього руху.

За словами О.ГОЛУБЕНКА, у Німеччині показник кількості загиблих на 100 ДТП у 7-8 разів нижчий, ніж в Україні. Він повідомив, що в 1970 році у Німеччині внаслідок ДТП загинуло 21 тис. 332 особи, а вже у 2005 році завдяки ефективній системі державного управління забезпечення безпеки дорожнього руху, активній участі в цій справі громадських організацій цей показник зменшився до 5 тис. 361 загиблих.

О.ГОЛУБЕНКО зазначив, що “DEKRA Експерт Україна” пропонує такі види послуг: оцінка транспортних засобів і збитків при їх пошкодженні; експертний аналіз ДТП; консалтинг; технічні огляди транспортних засобів; сертифікація автомобілів, що були у вжитку; навчання і підвищення кваліфікації оцінювачів і аварійних комісарів.

Також в Україні DEKRA активно займається науково-технічною і освітньою діяльністю в галузі безпеки дорожнього руху.

Довідка УНІАН. DEKRA є транснаціональним концерном, що здійснює свою діяльність в 30 країнах. DEKRA представлена в 26 країнах Європи, а також в Сполучених Штатах Америки, Бразилії, Південній Африці та Китаї.

Концерн є провідною незалежною експертною організацією Європи в галузі автомобільного транспорту. Лідируюче положення концерну в цій галузі забезпечують серйозні наукові дослідження і активна громадська діяльність; участь експертів DEKRA в різних урядових і міждержавних комісіях та робочих групах; членство DEKRA в міжнародних організаціях з технічного огляду і експертизи; співпраця DEKRA з професійними об`єднаннями страховиків, автомайстерень, лізингових компаній і автоперевізників.

Діяльність концерну також розповсюджується на галузь промислової безпеки, навчання і перепідготовку кадрів. DEKRA є визнаним європейським лідером у врегулюванні страхових випадків.