Лідер Блоку «Український регіональний актив», заступник голови Бюджетного комітету у Верховній Раді ІV скликання Людмила СУПРУН вважає, що необхідно продовжити дію державного бюджету-2007 на 2008 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Свою позицію Л.СУПРУН пояснила тим, що на сьогодні бюджетний процес фактично зірваний. «За вісім місяців роботи коаліції уряд не затвердив Програму своєї діяльності, не подав бюджетної декларації, не обнародував проект бюджету для публічного обговорення», - сказала вона.

Відео дня

У той же час лідер Блоку «Український регіональний актив» заявила, що ця політична сила розробила свій проект бюджету-2008, в якому акценти будуть зроблені на розвиток територіальних общин, а не на централізацію всіх коштів, які розподіляють центральні органи влади.

Л.СУПРУН також підкреслила необхідність компенсації втрачених заощаджень громадян у колишньому Ощадбанку СРСР. На її думку, їх індексація має проводиться в співвідношенні 1 крб. - 10 грн.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня Кабінет міністрів схвалив проект держбюджету на 2008 рік з дохідною частиною понад 250 млрд. грн., витратною - 271,3 млрд. грн., дефіцит бюджету збільшено з 2,18 до 2,33% ВВП (19 млрд. грн.), обсяг запозичень на внутрішньому і зовнішньому ринках - 10,7 млрд. грн.

Прогнозний рівень інфляції на 2008 рік - 6,8%, зростання ВВП - 7,2%.

За словами членів уряду, до 15 вересня документ буде переданий у Верховну Раду.