Громадський суд України та Коаліція антикорупційних організацій вимагають від лідера БЮТ Юлії ТИМОШЕНКО припинити незаконну видачу землі фракцією БЮТ у міській раді Білої Церкви.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив представник громадської організації Громадський суд України Ярослав МІСЯЦЬ.

За його словами, 22 серпня фракція БЮТ та “Наша Україна” у міськраді провели нелегітимну сесію, на якій протизаконно, без конкурсу, було роздано понад 30 га землі громади міста. При цьому, наголосив Я.МІСЯЦЬ, депутати інших фракцій взагалі не були попереджені про проведення сесії. Він також додав, що на цій сесії розглядалися виключно земельні питання, при цьому думка представників громади взагалі не була вислухана. Я.МІСЯЦЬ стверджує, що проведення цієї сесії було ініційоване безпосередньо білоцерківською організацією БЮТ та її головою, лідером фракції БЮТ у міськраді Віктором РОСОХОЮ.

Відео дня

За його словами, громада Білої Церкви вимагає відсторонити В.РОСОХУ від керівництва осередком БЮТ. “Громадський суд України звертається до Юлії ТИМОШЕНКО з відкритою вимогою почути голос громадськості про самоочищення партії від корупціонерів і позбавити місто від страждань та корупціонера – представника місцевого осередку БЮТ”, - сказав Я.МІСЯЦЬ.

Він також наголосив, що 12 серпня Ю.ТИМОШЕНКО має намір відвідати білу Церкву. Я.МІСЯЦЬ висловив сподівання, що вже завтра лідер БЮТ “наведе лад у своїй партії та очистить ряди від корупціонерів”.